Január végén indul a Bájoló

f21.hu 2020. jan. 16. 0 0

A Berzsenyi Dániel Könyvtár 2014-ben indította útjára a Bájoló című irodalmi, zenés estjét, amellyel sikeresen nyitott a legzárkózottabb, de közben a legérzékenyebb, legfogékonyabb és alkotni vágyó generáció felé. 

A fiatal tehetségeket bemutató, beszélgetéssel egybekötött programsorozat 2020. január 23-tól folytatódik. Az est házigazdája ezúttal is Boros Ferenc.

Január 23. 17:00 – Kóbor Zsóka & Polgár Patrik 

Kóbor Zsóka és Polgár Patrik duója a korábbi teljes zenekaros felállás után 2018-ban alakult meg. Akusztikus, alternatív-pop örömzenét játszanak, abból a fajtából, ahol a dalokban egyaránt fellelhető a múltba vágyódás, a szerelem, a szakítás és a fájdalom témája, de olykor teret kap a játékos vidámság is. A Petőfi Rádió rendszeresen játssza a dalaikat, a Valamiért című szerzeményük a DAL 2020 versenyprogramjába is bekerült. 

Február 6. 17:00  – Vincze Bence

Vincze Bence jelenleg az ELTE Savaria Egyetemi Központ magyar–orosz tanárszakos hallgatója. 2016 januárja óta az f21.hu online kulturális magazin alapító főszerkesztője, 2019 januárjától pedig felelős kiadója is. 2017-ben hozták létre társaival a Nyolc Ág Művésztábort Kámban, amely idén már negyedik alkalommal nyílik meg a művészpalánták előtt. Gimnazista kora óta próbálkozik szépirodalmi szövegekkel is, versei eddig a Pannon Tükörben, a Kulter-on és a FelOnline-on jelentek meg.

Február 20. 17:00  – Czirók András & Hargitai András /Ndrew’s acoustic/

Czirók András és Hargitai András rock zenekarokban játszanak. 2012-ben saját szórakoztatásukra létrehozták az Ndrew’s Acoustic formációt. Kezdetben hazai és külföldi előadók dalait dolgozták fel akusztikus pop-rock stílusban, majd belefogtak saját szerzemények megírásába. A dalok hangulata vegyesen borongós, komor, elgondolkodtató és vidám is egyben.

Március 5. 17:00 – Kustos Júlia

Kustos Júlia Szombathelyen született, a Nagy Lajos Gimnáziumban érettségizett. 2013 óta publikál. Jelenleg Budapesten él, tanul, ír és dolgozik. Verseit és prózáit az Élet és Irodalom, a Műút, a Tiszatáj, az Alföld, a Kolozsvári Helikon, a Csillagszálló és a Hévíz is közölte. Jelenleg párhuzamosan dolgozik első verseskötetén és egy regényen. 2018-ban Móricz Zsigmond Alkotói Ösztöndíjban részesült. 

Március 12. 17:00 – Doma Bence lemezbemutató

Doma Bence dalszerző-gitáros-énekes. Az Újvilág Utca és a Karak zenekar korábbi tagja. 2018 óta már csak szólóban játszik. 2019-ben jelent meg első albuma Liget címmel, melyen a „kedvenc nemlétező emlékeit” gyűjtötte össze egy csokorba. Ezen az estén a Liget dalai mellett több új szerzeményét is itt hallhatják először az érdeklődők.

Helyszín: Berzsenyi Dániel Könyvtár (földszinti előadóterem)

A belépés ingyenes!

Kiemelt kép: Linart Studio

Tags: Berzsenyi Dániel Könyvtár, Boros Ferenc, Czirók András, Doma Bence, fiatalok, Hargitai András, irodalom, Kóbor Zsóka, kultúra, Kustos Júlia, lemez, Ndrew’s Acoustic, Polgár Patrik, próza, Szombathely, Vas megye, vers, Vincze Bence, zene Categories: PROGRAMAJÁNLÓ
Related Posts