Jéghideg vizű tó, kérdéses tartalmú lángosburgerek, rejtett DJ-pultok, bandák, amikről mindenki más csak egy évvel később hallott – ez volt tavaly a Bánkitó, és reméljük, az ízléses trash és a társadalmi célú vicces komolykodás idén is annyira egymásra találnak, mint akkor.

A fesztiválra rohamosan fogynak a jegyek, úgyhogy aki mindenképp ott akar lenni, de erre még nem gondolt, annak érdemes most gyorsan bevásárolnia. Az egyre dráguló hetijegyek mellett természetesen helyben megvehető napijegyek is lesznek, de a Bánkitó egy szolidabb, nüanszoltabb fesztivál, nem érdemes csupán egy napra menni, ott kell lenni az elejétől a végéig.

Nem véletlenül hívják a Bánkitót az ország legkisebb nagyfesztiváljának: óriási alapterületen, változatos helyszínek és programok között válogathat ugyanis a nagyérdemű. A fesztiválélet origója, a zenei program pedig idén is pazarnak ígérkezik. Menetrendszerűen érkezik idén is például a Middlemist Red, de a Ricsárdgír és a Szabó Benedek és a Galaxisok koncertjeit is elkaphatjuk, de ha valakinek még mindig tetszene az Esti Kornél vagy az Elefánt, őket is láthatja valahol a tó körül.

Fotó: Szoták Gergő (2017.)

Ha valaki viszont belefásulna abba, hogy olyan, már az alter alterjának számító zenekarokra veresse, mint a Krúbi vagy a Felső Tízezer, és már az “interaktív színház” szavak hallatára is kipattan a bicska a zsebében, az részt vehet különböző civil szervezetek workshopjain. Többek között itt lesz a Trafó, a TASZ, de a Játszóház Projekt is reggeltől estig tart majd foglalkozásokat.

Szóval foltozzátok be a fürdőgatyákat, töltsétek meg whiskyvel a jégakkukat, és szórakozzatok jól az idei Bánkitón. Mi biztosan ott leszünk!

Kiemelt kép: Bánkitó Fesztivál hivatalos