Amikor a negatív hírek mindennaposak, a lokális és globális problémák hálójában könnyedén elveszünk, és belefáradunk a kilátástalanság érzésébe. Az It’s fine művészeti csoport kaotikus és abszurd világunkban bolyongó tömegekkel vállal közösséget. 

Az it’s fine_________kiállításon a művészeti kollektíva és mozgalom „statementként mutatja be a nyolc művész és a kurátor ironikus világnézetét. A keserű derű mögött az a környezetükben tapasztalt, általánossá vált hozzáállás lapul, mely a túlélést jelenti a rosszabbnál rosszabb hírek, a világbizonytalanság, a kilátástalanság és a fásultság korában. Amikor már a kiút is csak egy fárasztó plusz problémának tűnik, akkor eluralkodik egy abszurd túlélési stratégia, ahol a halomban álló rossz hír, negatív benyomás és egyéni problémáink tetején mosolyogva ülve azt mondjuk:  »Hát ha ez van, akkor ez van, legalább még itt vagyunk.«— olvashatjuk a kiállítás Facebook-eseményében.

Balogh Kristóf József, Barcza Réka, Éles Lóránt, Gáspár Annamária, Gulyás Andrea Katalin, Gwizdala Dáriusz, KristofLab, w.Horváth Tibor művészek alkotásait Cserhalmi Luca kurátor válogatásában láthatjuk a Bunker Galériában (Budapest, VIII. ker. Mária u. 1.) 2023. március 24. és április 23. között, minden héten szerdától vasárnapig 15 órától 20 óráig.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

It’s fine Movement (@its_fine_movement) által megosztott bejegyzés

Az organikusan szerveződő művészeti csoport és mozgalom gondolkodásmódját és a forradalmi lelkületét a kiállítás kezdetéig is közelebbről megismerhetik a kilenc pontból álló manifesztumukban, illetve a mozgalom Instagram-oldalán, ahol rendhagyó módon mémekkel magyarázzák el érzelmeiket.

Kiemelt kép: A kiállítás Facebook-eseménye.