VasMaRockkal őrizzük az emlékeket – Zárónap a fesztiválon

Csendes Máté 2018. Júl. 8. 0 0

A rockpiknik utolsó napjára az égiek is kegyelmükbe fogadták a fesztivál közönségét, végre kisütött a nap és a fesztiválozók szó szerint felhőtlenül szórakozhattak.  

A zárónapon már kora délután a Smoking Frog zenekar hangolt, majd belecsapott a szombati buliba. Egymást követték a dalok, közben egyre nőtt azoknak a nézőknek a száma, akik a bennük lévő minden energiát felhasználták egy őrületes tomboláshoz. Miután a srácok a kezdőhangokat megadták a napnak, négy leányzó lépett a színpadra.

Nem, nem tévedtek el, ők a Sniffyction zenekar. Elbűvölő, visszafogott lányok. Legalábbis első ránézésre úgy tűnt. Aztán a mikrofonok és hangszerek mögött ez a vélemény mindenkiben teljesen megváltozott. Fergeteges műsor és hangzás a színpadon, felszabadult és boldog közönség előtt. A csajok igazán dögös hangulatot varázsoltak percek alatt a Rába-partra, amivel tovább tüzelték a felspannolt publikumot.

A csajok után egy négytagú hardcore zenekaré lett a főszerep, Don Gatto folytatta a megkezdett sort. A jó időnek köszönhetően ekkor már tényleg egy tekintélyes tömeg állt a színpad elé, hogy az elmúlt napokban az eső miatt megspórolt energiát az utolsó szuszig felhasználja. Tudta mindenki, hogy utolsó nap van, már nincs mit veszíteni, hiszen ilyen típusú rockfesztiválra a környéken legközelebb talán csak jövőre lesz lehetőség.

Don Gattoékat a Moby Dick váltotta. Az ő nevüket sokat lehetett olvasni pólókon, pulcsikon, rengetegen voltak kíváncsiak rájuk, hiszen nem ismeretlen név a műfaj kedvelőinek körében. Az 1980-as alapítás óta sok saját dallal örvendeztették meg a nagyérdeműt, amiből egy príma válogatást mutattak Körmenden, ezzel bizonyítva, hogy még mindig „Forog a rozsdás körhinta”.

Aztán megjelent a legenda is – eljött a Kalapács ideje, hogy azt a nagy létszámú nézősereget kielégítse, amely nagyrészt az ő nevük miatt érkezett ide. A majdnem másfél óra alatt pedig elhangzottak az igazi „örökfekete” dalok – ahogyan a frontember, Kalapács József mondta. Emellett sok új számot is játszottak, amit csak azok a rajongók ismerhettek eddig, akik már megvásárolták az új albumot. A zenekar hozta a megszokott formáját és ismételten nem okozott csalódást a közönségének.

11 órakor aztán egy másik nagy név, az Auróra is belecsapott a rocklecsóba, hogy a rajongókkal együtt énekeljék el a zenekar legjobb dalait az elmúlt 35 évből. Egy hamisítatlan rockkoncert. Ezt várták és ezt is kapták a fesztiválozók, elégedetlen arc nem maradt. Végül a zenekar arra buzdított mindenkit, hogy folytassák a szórakozást, egészen egy „Halálos hajnalig”.

A nap és ezzel együtt az egész fesztivál utolsó fellépője a Kretens zenekar volt, akik megkoronázták az egész programot. Az ő munkásságuk is több évtizedes múltra vezethető vissza, éppen ezért az idősebb korosztály nosztalgiázva tombolhatott a fiatalokkal. A koncertek után, mint eddig is minden nap, Golyó várta azokat, akikben még maradt néhány csepp erő bulizni.

Az első VasMaRock véget ért és végig nagyon jó hangulatban telt. Lehetett bármilyen nehezítő körülmény, a szervezők és a közönség együtt mindent megoldottak és végül egy zúzós, vérbeli rockfesztivált csaptak. Ezután átadja a stafétabotot a nagytestvérnek, hiszen jövő héten kezdődik az Alterába fesztivál és a programfüzetet elnézve, ott sem fog unatkozni senki.


Herczeg Orsolya galériája


Tags: fesztivál, VasMaRock, VasMaRock Piknik, zene Categories: DOB+BASSZUS
Related Posts