Ahol az első éjszaka befejeződött, ott folytatódott a fesztivál második napja. Borús fellegek és eső fogadta a fesztiválra érkező rockereket. A VasMaRock Piknik viszont rossz időben sem állhat meg, tudták ezt a szervezők és a rajongók is.

Késő délután a Dorothy Lies nyitotta a második napot a körmendi Rába-parton, hogy a három napos buli meg ne szakadjon. Sajnos az időjárás mindent megtett, hogy elriassza a fesztiválozókat, ezért az első néhány órában még a színpad előtere is álmosan kongott, az eső pedig egyre csak esett. A zenekar ennek ellenére lelkesen vágott bele a koncertbe és kitartottak egész idő alatt, még ha sokszor csak alig néhány embernek kellett is zenélni. A kicsit Green Dayre hajazó stílus azért megnyerte magának azokat, akik bulizni érkeztek.

Bár az időjárás tényleg kérlelhetetlennek tűnt, közben-közben pár perc erejéig elállt az eső, úgyhogy egyre többen merészkedtek be a fesztivál területére, és megint kezdett érződni a rockfesztivál valódi hangulata. A színpadon a Hetedik Ég zenélt, akik az old school rock vonalát követik. Mire a koncertet befejezték, egészen szép tömeg gyűlt a színpad elé, hogy felszabadultan szórakozzon és alapozzon a Depresszió és a Junkies előtt.

A végső hangulatot a Rudán Joe Band biztosította, amire már tényleg szép számban érkezett a közönség. Rudán Joe zenekara ebben a felállásban 2014 óta zenél együtt és pályafutása legkedvesebb dalait dolgozza fel. A csaknem harminc éves zenei múltból bőven lehetett jó dalokat válogatni, Joe pedig bebizonyította a színpadon, hogy ő bizony még mindig a régi. A kicsit több, mint egy órás koncertet fiatalos lelkesedéssel és stúdióminőségben hozta a rajongóinak, akik elégedettségüket nem is rejtették véka alá.

Nem sokkal kilenc után kezdetét vette az est favoritjának kikiáltott Depresszió. A színpad előtt hatalmas, lelkes tömeg, az eső elállt, szóval minden adott volt egy ígéretes zúzáshoz. A közönség az összes szöveget kívülről tudta és ezt nem is titkolta, a zenekar pedig valósággal felszántotta a pódiumot. Bármilyen nehezen is indult a nap, elérkeztünk a csúcsra. Óriási buli kerekedett. A koncert fele körül sohanemlátott mértékű felhőszakadás kezdődött, mintha csak dézsából öntötték volna. Az ember és időjárás közti háború folytatódott, és ameddig a Depresszió játszott, a tömeg nem mozdult a helyéről, tovább ugrált és énekelt, mintha semmi nem történt volna. Végül körülményektől függetlenül valószínűleg mindenki remekül érezte magát, sőt maga a zenekar is úgy nyilatkozott, hogy az elmúlt félév legjobb fellépése volt.

Az egyik nagyágyú kitett magáért, már csak a másik legjobban várt koncerten volt a sor, hogy hozza az elvártat. Színpadon a Junkies! Az emberek továbbra is szakadó esőben állták végig a koncertet, táncoltak, énekeltek és hősként tűrték a körülményeket. Semmi sem állíthatta meg a VasMaRock közönségét.

Az estét végül a Mokka Tribute Band zárta. A zenekar célja a ’70-80-as évek magyar és külföldi zenei hagyományának őrzése és ápolása. Hajnali egy órakor kezdetét is vette a napzáró koncert. Méltó levezetése volt egy igazán kemény rockfesztivál remek napjának. Azoknak, akik ezután még mindig talpon voltak, ismét Golyó zenélt, majd mindenki elindult hazafelé vagy a sátorba, hogy rápihenjen az utolsó napra, ami előreláthatólag nem fog elmaradni az eddigiektől.

Az eseményt támogatta a Szerencsejáték Zrt. 

Herczeg Orsolya galériája