Túl a VasMaRock felén – De még „Nem akarunk elszakadni”

Csendes Máté 2018. Júl. 7. 0 1

Ahol az első éjszaka befejeződött, ott folytatódott a fesztivál második napja. Borús fellegek és eső fogadta a fesztiválra érkező rockereket. A VasMaRock Piknik viszont rossz időben sem állhat meg, tudták ezt a szervezők és a rajongók is.

Késő délután a Dorothy Lies nyitotta meg a második napot a körmendi Rába-parton, hogy a három napos buli ne szakadjon meg. Sajnos az időjárás mindent megtett, hogy elriassza a fesztiválozókat, ezért az első pár órában még a színpad előtere is álmosan kongott, az eső pedig egyre csak esett. A zenekar ennek ellenére lelkesen vágott bele a koncertbe és kitartottak egész idő alatt, még ha sokszor csak pár embernek is kellett zenélni. A kicsit Green Dayre hajazó stílus pedig megnyerte magának azokat, akik bulizni érkeztek.

Bár az időjárás kérlelhetetlennek tűnt, közben-közben pár perc erejéig elállt az eső, így egyre többen merészkedtek be a fesztivál területére, és újra kezdett érződni a rockfesztivál hangulata. A színpadon a Hetedik ég zenélt, akik kicsit a régebbi, igazi old school rock vonalat követték. Mire a koncertet befejezték, már egy egész szép tömeg gyűlt a színpad elé, hogy felszabadultan szórakozzon és megalapozza a hangulatát a várva-várt Depresszió és Junkies zenekarokra.

A végső hangulatot a Rudán Joe Band adta meg, amelyre már tényleg szép számban érkezett a közönség. Rudán Joe zenekara ebben a felállásban 2014 óta zenél együtt és pályafutása legkedvesebb dalait dolgozza fel. A csaknem harminc éves zenei múltból bőven lehetett jó dalokat válogatni, Joe pedig bebizonyította a színpadon, hogy ő bizony még mindig a régi. A kicsit több, mint egy órás koncertet fiatalos lelkesedéssel és stúdióminőségben hozta a rajongóinak, akik jó hangulatukat és elégedettségüket nem is rejtették véka alá.

Nem sokkal kilenc után kezdetét vette az est favoritjának kikiáltott Depresszió koncert. A színpad előtt hatalmas, lelkes tömeg. Az eső elállt. Minden adott volt egy remek zúzáshoz. A közönség az összes szöveget kívülről tudta és ezt nem is titkolta, a zenekar felszántotta a pódiumot. Bármilyen nehezen is indult a nap, elérkeztünk a csúcsra, óriási buli kerekedett. Azonban a koncert felénél eddig nem látott felhőszakadás kezdődött, mintha csak dézsából öntötték volna. Az ember és időjárás közti háború folytatódott, ám ameddig a Depresszió játszott, a tömeg nem mozdult a helyéről, tovább ugrált és énekelt, mintha semmi sem történt volna. Végül körülményektől függetlenül mindenki remekül érezte magát, maga a zenekar is úgy nyilatkozott, hogy az elmúlt fél év legjobb fellépése volt.

Az egyik nagyágyú kitett magáért, a másik legjobban várt koncerten volt a sor, hogy hozza az elvártat. Színpadon a Junkies! Az emberek továbbra is szakadó esőben állták végig a koncertet, táncoltak, énekeltek és hősként tűrték a körülményeket! Semmi sem állíthatta meg a VasMaRock közönségét.

Az estét végül a Mokka Tribute Band zárta. A zenekar célja a ’70-80-as évek magyar és külföldi zenéjének őrzése és ápolása. Hajnali egy órakor kezdetét is vette a napzáró koncert. Méltó levezetése volt egy igazán kemény rockfesztivál remek napjának. Azoknak, akik ezután még mindig talpon voltak Golyó zenélt, majd mindenki elindult hazafelé vagy a sátorba, hogy rápihenjen az utolsó napra, ami előreláthatólag biztosan nem fog elmaradni az eddigiektől.


Herczeg Orsolya galériája


Tags: Depresszió zenekar, Junkies, Körmend, Mokka Tribute Band, VasMaRock, VasMaRock Piknik Categories: DOB+BASSZUS
Related Posts