Utolsó estjére készül a FÉLonline.hu, amely a tavalyi év végétől a 2007. óta a felületen megjelent szövegek online archívumaként működik tovább. A 2023. március 6-án megrendezésre kerülő összművészeti eseményen a FÉL szerzőinek különleges felolvasásán túl pop-up kiállítást, kortárstánc-előadást láthatnak majd a nézők, de lesz spoken word, versfeldolgozások is hallhatók majd, sőt, a szervezők egy, a lap fennállásának 15 évét összefoglaló filmet is levetítenek. 

Az esten a vezető, fiatalok által szerkesztett kortárs művészeti lapok, periodikák is képviselteik magukat: a Nincs folyóirat, a Rost irodalmi lap és az f21 magazin alkotóinak felolvasása után izgalmas kerekasztal-beszélgetés során ismerkedhetünk meg a 2020-as évek első felének lapszerkesztőivel, szerzőivel.

A Fiatal Írók Szövetségének könyvvására teszi még színesebbé a búcsúest programját: az esten a FÉLonline.hu szerzőinek a kiadónál megjelent könyvei megvásárolhatók. A helyszínen vehetők át a FÉL_búcsúbazár merchandise tárgyai, és az idén késő őszre tervezett Emlékkönyv is nagy kedvezménnyel elővásárolható majd.

félonline f21

A FÉLonline.hu búcsúestjének részletes programja:

Maczák Orsolya Rita pop-up kiállítása 18 órától az est végéig látogatható majd

18:30-tól az L1 Egyesület metro action című performansza látható. Koncepció: Ladjánszki Márta 

  • előadók: Koroknai Zsolt, Ladjánszki Márta, Varga Zsolt. A metro action nem megszokott helyszíneken mutatkozik meg, így 2010-ben Ladjánszki Márta és Varga Zsolt kettőseként a Kisföldalattin (M1) közlekedve lehetett a performansszal találkozni; 2020-ban Koroknai Zsolttal kibővülve az M3-as metró vonalának néhány állomásán futhattak bele az utazók az előadásba, de előadták már piacon, erdőben, a Balaton-parton, művésztelepen és kiállítóterekben is

Búcsúgig, a FÉLonline szerzőinek szöveges, zenés vetítéssel kiegészült előadása 19 órától látható

  • szövegeiket felolvassák: Balázs Zoltán, B. Horváth László, Biró Zsombor, Borsik Miklós, Csillik Kristóf, Elter András, Endrész Aliz, Fehér Enikő, Gerebenics Nóra, Hodászi Ádám, Jahoda Sándor, Katona Ágota, Kerber Balázs, Körtesi Márton, Mokos Judit, Orbán Krisztina, Soltész Béla, Szarka Károly | zene: Girl in the Mirror, Csizmás Kinga | spoken word: Mészáros Péter

A búcsúgig után a FÉLonline.hu egykori szerkesztőivel beszélget Vincze Bence

20:30 után a színpad a fiatal lapoké és szerzőké: bemutatkozik a Nincs, a Rost és az F21

Az est zárásaként 21:30-kor a FÉLonline.hu fennállásának 15 évét összefoglaló film kerül bemutatásra, melyben az archív felvételeken túl megszólalnak a lap egykori szerzői, szerkesztői. 

A FÉL_búcsúbazár tárgyai és a készülő könyv mellé a jegyet ajándékba adják a szervezők! 

A tárgyak és a könyv itt érthető el: https://felonline.hu/bucsubazar/ 

A jegy ára február 28-ig elővételben 1000 Ft, amely a FISZ könyvvásárban 100%-ig levásárolható! 

A helyszínen 2000 Ft (melyből 1000 Ft vásárolható le).

Online jegyvásárlás: https://tixa.hu/FEL_bucsuest