Ezeket a bulikat ne hagyd ki idén – 2018-as fesztiválajánló I.

Bagó Letícia 2018. jún. 11. 0 0

Fesztiválokból nincs hiány Magyarországon (már-már fesztivál-nagyhatalommá nőtte ki magát az ország), a nemzetközileg is elismert nagyok mellett (Sziget, Balaton Sound, Volt) rengeteg kisebb fesztivált is rendeznek szerte a magyar határokon belül. Legyen szó akár színházról, elektronikus, underground, rock- vagy popzenéről, mindenki könnyen találhat az ízlésének, érdeklődésének és a pénztárcájának megfelelőt. A neves, külföldi fellépők mellett a legtöbb hazai előadó is lehetőséget kap, hogy színpadra álljon. Nézzük most végig a teljesség igénye nélkül, hogy milyen lehetőségei vannak annak, aki úgy dönt, hogy idén nyáron ellátogatna egy fesztiválra!

Fishing on Orfű –  június 20 – 23.

A Fishing on Orfű, amely 2017-ben a zenészek kedvenc fesztiválja lett, idén is megnyitja kapuit a szórakozni vágyók előtt. Ebben az évben a közönség választása a Tasmán ördög és Tisztavirág nagyszínpad nevekre esett, így ezeken a helyeken láthatjuk viszont kedvenceinket, például Ganxsta Zolee és a Kartelt, Esti Kornélt, az Anna & The Barbies-t. A zenei programok mellett fröccs- és sörtúrán is részt vehetünk egyes zenészekkel az orfűi tájon. Emellett lesznek mesetúrák és mesébe illő erdei vacsorák is. Akinek pedig megjön az alkotó kedve, még a saját sörös korsóját is elkészítheti. A kalandvágyóbbaknak pedig készülnek felszíni és barlangtúrával is. Bővebb információkért keressétek a honlapot.

Forrás: EFOTT Facebook

Víz, Zene, Virág Fesztivál – június 21 – 24.

Hazánk egyik legismertebb összművészeti fesztiváljának az Öreg-tó felszíne és a vár vadregényes kertje ad otthont. A rendezvényen fontos szerepet kap a zene mellet a gasztronómia, egészség, sport és környezettudatosság is. A fesztivál csúcspontja általában a műrepülés, majd a kivilágított csónakokkal a csónakázás a tavon, mely idén sem marad el. Emellett Rúzsa Magdi, Paddy and the Rats, Tankcsapda, Vastag Csaba is fellép majd. A rendezvény sportos oldalát táncegyüttesek és a különleges Street Generation csapat képviseli.

Forrás: Víz, Zene, Virág Fesztivál Facebook

Woodstock az Ugaron – július 4 – 7.

Idén is Woodstock hangulat lesz Ópusztaszeren júliusban. A hazai zenei élet színe-java tiszteletét teszi a fesztiválon, ahol az Anna & the Barbies idén is igyekeznek egy laza baráti hangulatú bulit létrehozni. Koncertet ad a Vad Fruttik, az Elefánt, a Hiperkarma és még sok más hazai előadó. Az idén hatodik alkalommal megrendezésre kerülő fesztiválnak egy hatalmas természetvédelmi terület ad otthont Szegedtől 20 km-re. Lesznek jurták, kempingek és a területen található egy kisebb tó is.

Forrás: Woodstock az Ugaron Facebook

VéNégy Fesztivál és Színházi találkozó – július 5 – 8.

A fesztivál különleges helyszínen, a Duna parton kerül megrendezésre július elején. Míg délutánonként főként a színházon van a hangsúly, este a főszerepet átveszi a zene. A színművészet terén nagy a választék, hiszen Shakespeare-től kezdve egészen a modern darabokig mindenki talál olyat, ami az ő stílusa. Az éjszakai bulikon pedig fellép többek között a Quimby, a Tankcsapda és a Vad Fruttik is.

Forrás: VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó Facebook

VasMARock Piknik – július 5 – 7.

Az AlteRába Fesztivál bemelegítésének is nevezhető piknik szintén Körmenden lesz. Ha a zenekari paletta, amely a Kárpátiából, Depresszióból, Junkies-ből – és még több rock zenekarból – áll, nem mozgatta meg eléggé a fantáziádat, akkor bátorításképp a három nap alatt száz korsó ingyen sört osztanak ki a szervezők.

Forrás: VasMaRock Facebook

AlteRába –  július 10 – 14.

A háromszoros Fair Play díjas fesztivál idén is várja az érdeklődőket Körmenden. Ez a rendezvény inkább a rock szerelmeseinek igyekszik kedvezni. Fellép majd az Intim Torna Illegál, Péterfy Bori és a Love Band, a Brains, Kowalsky meg a Vega is. A most kilenc éves fesztivál honlapján tájékozódhattok a zenekarokról és a további fellépőkről, illetve a jegyinformációkról is.

Forrás: AlteRába Facebook

Bánkitó Fesztivál – július 11 – 14.

A fesztivál helyszínét már a neve is mutatja, Bánkon kerül megrendezésre. Ebben az évben a tizedik évfordulójukon a fesztivál előremegy a jövőbe, egészen 2028-ra. A rendezvény ideje alatt talán sikerül rájönnünk, hogy mit is tartogat nekünk az a bizonyos jövő, és hogy mit hoz a holnap. Az esti progresszív és kortárs zenekarok mellett érdemes nappal is nyitott szemmel járnunk, mert ezen a fesztiválon megismerkedhetünk olyan ügyekkel, melyek mellé tudatos állampolgárként érdemes odaállnunk.

Forrás: Bánkitó Fesztivál Facebook

EFOTT – július 10 – 16.

A fesztiválozók ismét birtokba veszik a Velencei-tavat hat napra. Velence, és az azt körülvevő Velencei-hegység ölelésében kerül megrendezésre a fesztivál. Aki pánikba esne az időpont láttán, nem, a VB döntőről sem marad le senki a vetítésnek hála, sőt még jobban átélheted a meccs-hangulatot, hisz a többiekkel együtt szurkolhatsz és sörözhetsz. Külföldi és hazai előadók is tiszteletüket teszik a fesztiválon, fellép többek között Jessie J, John Newman, Lost Frequencies, Rúzsa Magdi, Tankcsapda, Lóci Játszik, Irie Maffia és még sokan mások. Természetesen tánc is lesz, a megfelelő hangulatról több táncház és zenész együttműködése fog gondoskodni. Ha bármelyik fellépő felkeltette a figyelmed, élj a diákkedvezménnyel és vedd meg a jegyed, ha pedig a felsorolásban nem találtál kedvedre valót, nézz utána a többi fellépőnek a weboldalon.

Művészetek Völgye – július 20 – 29.

Magyarország legnagyobb összművészeti fesztiválja idén is megnyitja kapuit, immáron 28. alkalommal. Ismét a három, már jól ismert település Kapolcs, Vigántpetend és Taliándörög ad otthont a fesztiválnak. Ebben az évben többek között színpadra lép majd a Carbonfools, az Ivan and the parazol és a Magashegyi underground is. A koncert mellett a résztvevőknek lehetőségük lesz részt venni tűzzománc és pók szövő workshopon is. Nem maradnak el a látogatók által kedvelt irodalmi és sok más témájú beszélgetések sem. Szó lesz a természetről és a környezetvédelemről is. Aki idén menne először ne essen pánikba, a weboldalukon sok segítséget kapunk a szállásfoglalástól kezdve a programokon át a jegyvásárlásig.

Ördögkatlan –  július 31 – augusztus 4.

2018 nyarán hat településen kerül megrendezésre az Ördögkatlan, ezek Nagyharsány, Kisharsány, Mokos, Vylyan, Beremend és Villánykövesd. Zenélni fog a Quimby, a Ground – Vígszínházi fiúzenekar, a Kiscsillag és a 30Y is. Színház terén is óriási a paletta, látható lesz többek között Gyarmati Fanni naplója Hámori Gabriella előadásában. A Kiscsillag ebben az évben debütál a rendezvényen egy zenés színházi darabbal, melynek címe Semmi konferencia. Az idei díszvendégek a Magvető kiadó, a Sztalker csoport és a K2 színház, valamint Snétberger Ferenc lesznek.

Forrás: Ördögkatlan Fesztivál Facebook

Samsara Fesztivál – augusztus 6 – 12.

A fesztivál a jóga, zene, tánc és természet szerelmeseit várja augusztusban a Balatonon. A Siófok melletti Töreki erdejében kerül megrendezésre az összejövetel idén harmadik alkalommal. A rendezvényen jóga oktatók, instruktorok, pszichológusok, orvosok és gyógyítók fognak előadásokat tartani, majd este a teliholdnál pszichedelikus -trance zenére bulizhattok. Bővebb információkkal a fesztivál weboldala szolgál (ám angolul, hiszen a programsorozat nemzetközi szinteken mozog).

Kerekdomb Fesztivál – szeptember 13 – 16.

A fesztivállátogatókat Tállyán várja a zenei, turisztikai és borélmény, amely ebben az összművészeti fesztiválban találkozik. A zenés események mellett filmvetítések és előadások is várják az érdeklődőket, illetve lesznek kifejezetten gyermek foglalkozások is. A pincemustrához borútlevelet kell váltani, melynek megváltása után lehet kóstolni a weboldalon felsorolt borospincékben. Emellett lesz gasztro és kézműves vásár, BBQ és bor terasz is.

Forrás: Kerekdomb Fesztivál Facebook

Tags: 30Y, Alterába, Bánkitó Fesztivál, EFOTT, f21, fesztivál, Fishing on Orfű, jóga, Kiscsillag, Magashegyi, Magashegyi Underground, művészet, Művészetek Völgye, nyár, Ördögkatlan, programok, Samsara Fesztivál, Színház, Tankcsapda, Vad Fruttik, VasMaRock, Vénégy, Vénégy Fesztivál, Völgy, Woodstock az Ugaron, zene Categories: PROGRAMAJÁNLÓ
Related Posts