Dunántúli pörgés – Itt vannak a régió legnagyobb júliusi programjai

0
Dunántúli pörgés – Itt vannak a régió legnagyobb júliusi programjai
Veszprémfeszt forrás: www.funzine.hu

Ezen a hétvégén számos szórakozási lehetőségből válogathatunk, Sárváron július 8-10. között Sörexpressz és Fúvószenei Várfesztivál pörgeti fel a várost, valamint a Kőszegi Várszínház is premierrel készül 7-én, így megkezdődik a szabadtéri színház szezonja C. Goldoni: Terecske című darabjával, hasonlóan a fertőrákosi Barlangszínházhoz, ami szintén számos darabbal készül a nyárra.

Kőszegi Várszínház forrás: http://www.koszeg.hu/pictures/fotoalbumok/3/401/8215n.jpg
Kőszegi Várszínház
forrás: http://www.koszeg.hu/pictures/fotoalbumok/3/401/8215n.jpg

Ugyanezen a hétvégén Győrben Ír – Magyar Napok lesznek, A Greenfields valamint a Celtic Sound együttes színesíti a programot, az Erin Ír Sztepptánc társulattal karöltve. Szombathelyen a hétvége Szent Mártonról fog szólni, 10-én, Zacher Gábor előadása után 19:00-kor Ákos koncert várja az érdeklődőket az Emlékmű-dombon.

forrás: http://szentmarton.martinus.hu/images/szent-marton-talakozo-nagy.jpg
forrás: http://szentmarton.martinus.hu/images/szent-marton-talakozo-nagy.jpg

A sport kedvelői sem maradnak izgalom nélkül, a foci EB döntőjét több városban – pl. Szombathelyen, Sárváron, Sopronban – óriás kivetítőn követhetik a szurkolók.

Július 12-16. között Körmenden is felélénkül a hangulat – Az AlteRába Fesztivál, amely magát az ország legnagyobb kerti partijaként hirdeti, több hazai előadó koncertjét hozza el a közönségnek. Itt lesz többek között az Irie Maffia, Brains, Anna and the Barbies, Kowalsky meg a Vega, 30Y, Vad Fruttik és még rengeteg hazai zenekar.

forrás: http://m.cdn.blog.hu/ma/macsekkolo/image/10501971_674661845945175_4487508805075321951_n.jpg
forrás: http://m.cdn.blog.hu/ma/macsekkolo/image/10501971_674661845945175_4487508805075321951_n.jpg

Július 13-17. között a Veszprémfest várja a világzene, jazz és pop kedvelőit, a 16-i hétvégén Szombathely főtere pedig szabadtéri mozivá változik: a gyerekek kedvencétől (Bogyó és Babóca) magyar filmeket (Tiszta szívvel – Till Attila akció- vígjátéka) és egy igazi világsikert a Mamma mia című filmet is megtekinthetik az arra járók. Emellett a hangulatról Ujvári Timi és Holdosi Attila fellépése és a Spectrum duó filmzenés feldolgozásai gondoskodnak.

Veszprémfeszt forrás: www.funzine.hu
Veszprémfeszt
forrás: www.funzine.hu
forrás: m.programs.gyor.hu
forrás: m.programs.gyor.hu

Igazán fontos esemény a XXXII. Vasi Vasember Triatlon Verseny, amely az ország legrégebbi triatlonversenye, amelynek a szombathelyi Csónakázó Tó ad otthont július 16-án, hogy a legedzettebb versenyzők kiállhassák a másfél kilométer úszás, 40 kilométer kerékpározás és 10 kilométer futás próbáját.
Július 15-én a győriek egy híres és mindenki által kedvelt italt, a fröccsöt ünnepelhetik, a Győri Rotary Fröccsnapok keretében. A legenda szerint Jedlik Ányos a Fóti Szüret alkalmával mutatta be először a fröccsöt az általa készített szódából, amely napjainkban nagy népszerűségnek örvend.

Mivel fesztiválokból sosem elég, az örökmozgó fiatalok kalandot találhatnak a Velencei-tónál július 12-17. között. Az EFOTT fesztivál fellépői között szerepel: Headhunterz, Rudimental, Borgeous és még rengeteg hazai zenekar is.

A klasszikus zene kedvelői sem maradnak élmények nélkül idén nyáron: a július 15-én kezdődő Haydn Fesztivál a csodálatos Esterházy-kastély falai között biztosít kellemes perceket a hallgatóknak.

Aki pedig inkább a Fröccsnapokhoz hasonló programra vágyik, az ország más pontján is megtalálhatja a kedvére valót: Villányban 15-16.-án a Rozé Fesztivál várja a bor szerelmeseit, fiatalos, lendületes programokkal.

Főként családosok figyelmébe ajánlott program a Luxemburgi Zsigmond Lovagi Torna a Siklósi várban, július 16-17. között, amely bemutatókat, csatákat ígér, kézműves programokat a gyerekeknek valamint bepillantást a tábori életbe. Hasonló izgalmakat kínál a sárvári Nádasdy Történelmi Fesztivál, július 15-17. között. Palya Bea, Péterfy Bori & Love Band, és a Sugarloaf mind a programot színesítik.

Programok akadnak bőven, reméljük, mindenki talál kedvére valót!
Élményekben gazdag nyarat kíván az f21 csapata!! 🙂

Nincs megjeleníthető cikk