Hosszas tárgyalások után pont került a folytatás kérdésére, 13 db részt kapunk még, 2 évadba sűrítve, az újabb nézettségi rekordok döntése után (a „hivatalos” nézők száma a szezonzárónál 8.9 millió volt!!) végérvényesen a világ legnézettebb sorozatává váló GoT-ból. Előző cikkünkben már kiveséztük az első 5 részt (http://zaol.hu/bulvar/hold-the-door-egyenlo-never-back-down-felehez-erkezett-a-tronok-harca-6-evada-1770437), most folytassuk ezt az utat.

SPOILERES írás következik, így, aki még nem nézte végig az évadot, annak köszönjünk, hogy cikkünkre kattintott, de a további görgetést inkább napolja el, egy, az évad megtekintése utáni időpontra!!!

Nem könnyű Trónok Harca kritikát írni, hogy stílszerű legyek, és George R. R. Martin szavaival fogalmazzak, „szívós egy szajha” a könyv is és a sorozat is egyaránt. Kezdésként lássuk azokat a szálakat, amiket a „szakma” crowd pleaser-nek hív. Ezt azokra a történésekre mondják, amik a fő cselekményt nem igazán viszik előre, ha nem szerepeltek volna, akkor se lenne kevesebb a sorozat, ám egyes szereplők fejlődését, avagy visszafejlődését jól szolgálhatják. Volt jó pár ilyen ebben az évadban, gondolhatunk kedvenc Sanyink visszatértére. A Véreb feltámasztása s beíratása egy „ne gyilkolj többet, mert az bizony rossz” névre hallgató elvonóra még talán sikeres is lehetett volna, ha újdonsült közösségét nem gyilkolják le, jött is Sandor bosszúja és találkozás a Lobogók Nélküli Testvériség tagjaival. A történet egy fanyar humorú párbeszéddel és a gyilkosok kivégzésével le is zárult, hacsak..de erről a „hacsakról” majd később. Szintén nagyobb volt a füstje, mint a lángja Brienne és hű apródja, a nők kedvence Podrick útjának a Fekete halhoz. Maradva a füst, tűz hasonlatoknál, azt megtudtuk, hogy még mindig van szikra Jaime és a tarthi szűz között. Emellett ennek a szálnak köszönhetjük az évad egyik legjobb párbeszédét, ahol nem kicsit oltotta le a Fekete hal a Királyölőt. Sam és Kinvara (utóbbit talán sokan már el is felejtették, a Fény Urának papnője, aki szövetkezett Tyrionnal) is feltűnt pár epizódban, Sam elindult a mesterek útján, a papnő hozzájárult Meeren belső békéjéhez, de mindkettőjükre igazán nagy szerep az Éjkirály elleni csatában várhat.

A cikk folytatását IDE kattintva olvashatod tovább a zaol.hu-n.