A mi szemüvegünkön át – Völgyajánló

0
A mi szemüvegünkön át – Völgyajánló

Nem tudom év közben hol tartják a csomagot, amiből felépítik júliusban a Völgyet. Amiből kiterítik Kapolcs köré, és van. Aztán tíz nap múlva felcsípik a négy sarkát, és mint a decathlonos zizegős sátrakat, elrakják egy évig. Csak emlékét-hírét, meg a készülődést hallani, ahogy sutyorog. De ez csak beszédféle. Hol tárolódik a minden más? Rejtély. Viszont mindjárt megérkezik, egészen. És be lehet költözni – nekünk a Völgybe, a Völgynek belénk.

Művészeti és fizikai értelemben vett területek szempontjából, változatosságra azért mégis törekvő, bár sikerrel kevésbé járó, szubjektív, egy-napra-egy programajánló következik, szeretettel:

1.nap (07.20)
Woyzeck – Taliándörögd, Nemzeti Szín-Tér, este kilenctől. Pesten az idei színházi évad második felében mutatták be Ifj. Vidnyánszky Attila rendezését, amit most Dörögd öléből nézhetünk meg. Kíváncsiság.

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

2.nap (07.21)
Elefánt-koncert, este fél kilenc, Hangfoglaló Udvar, Taliándörögd. Aki szereti.

3.nap (07.22)
100 szóban a város. Budapest prózában és dalban, Szilágyi Csenge és Nagy Dániel Viktor közvetítésével, a Színház Színpadon (Taliándörögd) délután három és hat órától. Sorban állós helyszín!

Forrás: KultOnline – Blog.hu

4.nap (07.23)
Dolgok, amiért érdemes élni. És Pokorny Lia. És a közönség. Színház Színpad (Taliándörögd), délután három és hat.

Pokorny Lia és Horgas Ádám Forrás: https://szinhaz.hu

5.nap (07.24)
Péterfy Bori & Love Band. Természetesen. Kapolcson a Panoráma Színpadon, fél kilenctől addig, amíg énekelgetjük. (Elég sokáig.)

6.nap (07.25)
Szép Ernő: Lila akác. A Nemzeti Szín-téren, este kilenctől. Ezt többek között azért, mert Szép Ernő! Szerelmes, zenés história két részben és öt képben – így írnak róla. A Kárpátaljai Megyei Magyar Színház előadása.

Forrás: http://www.karpataljalap.net

7.nap (07.26)
Weöres Sándor Az éjszaka csodái című látomásversét dolgozta/rajzolta/élte/mozogta át a Tünet Együttes, és csütörtökön a Cirque du Tókertben (Vigántpetend) nekünk adják. Fél nyolc. Egy vetített világ és élő-mozgó emberek. Két dolog: fizikai színház és nagyon ajánlott.

8.nap (07.27)
Este fél nyolctól a Hangfoglalóban Bekvart-koncert. A Bekvart egy  fiatal színészzenekar, saját számokkal és indokolatlan névvel. Javasolt a kíváncsiság, érdemes a belehallgatás. Szerintem.

9.nap (07.28)
“Egy kisfiú és egy kislány. Az iskola első napja. Harmincöt terrorista. Ezerkétszáz túsz, ebből hétszázhetvenhét tanuló. A 2004-es beszláni túszdráma. Egy kisfiú és egy kislány.” Mi és ők. (Színház Színpad, délután három és hat.
Rendezte: Fehér Balázs Benő

Forrás: https://port.hu

10.nap (07.29)
Az utolsó napon a Kultúr Krimó beszélget a Hangfoglalóban, negyed négytől. Művészet és pénz. Miből élhet meg ma egy művész? Tudni mondjuk – nem lenne rossz.

Kiemelt kép: www.muveszetekvolgye.hu

Nincs megjeleníthető cikk