Szabadegyetem karácsony edition – Dupla könyvbemutató évadzárásként

0
Szabadegyetem karácsony edition – Dupla könyvbemutató évadzárásként

Az idei utolsó alkalomra gyűltek össze a Szabadegyetem lelkes hallgatói, ezennel egy dupla könyvbemutatóra az Egyházmegyei Könyvtárba: Pusztay János legújabb kötete, valamint Zágorhidi Czigány Balázs és Rétfalvi Balázs közös munkája látott napvilágot.

Most bemutatjuk, amit már bemutattak. Az elsőként bemutatott kötet Pusztay János professzor úr keze munkáját dicséri. A kötet bemutatására bár csak szűk idő jutott, így is sikerült interaktívan átbeszélni és újragondolni bizonyos aktuálpolitikai témákat is, melyekkel a kötet írója is bátran foglalkozik, s álláspontot is foglal nem kisebb szenvedéllyel. Az esszék olykor provokatívnak tűnő gondolatokat tartalmazhatnak, ám az alkotónak nem feltétlenül a provokáció volt az alapvető célja, inkább talán a gondolatébresztés, hisz vannak témák, melyekről nem szeretünk, de kell, hogy beszéljünk. S az ilyen komoly beszélgetésekhez ad most jó alapot a Köröttem a világ c. esszékötet.

A két kötet bemutatását talán leginkább az aktualizáció fogta közre, hiszen a második könyv témája nem más, mint Szent Márton, akinek nevével sokszor találkozhattak idén a szombathelyiek. Az alkotás inkább tudományos jellegű, ám senkinek nem kell megrémülnie, aki nem érzi magát egy centit sem történelemtudósnak avagy régésznek, ugyanis az írások számukra is élvezhetőek, mindemellett rengeteg csodálatos illusztráció is hozzájárul az élményhez. A Via Sancti Martini kötet biztosan jól mutat a karácsonyfák alatt.

Az f21.hu csapata gratulál a szerzőknek és most szeretnénk megragadni az alkalmat, hogy minden kedves olvasónknak áldott ünnepeket kívánjunk!

 

Nincs megjeleníthető cikk