Savaria Slam Poetry Különkiadás 2.0

0
Savaria Slam Poetry Különkiadás 2.0

Büszkén hirdetjük a mélyen tisztelt publikumnak, hogy a Savaria Slam Poetry a 2018-as év harmadik hónapjának hetedik napján szürkületi kezdéssel ismét plafont rengetett a Spricc emeletén.

Az est hangulatának és menetének karmesterei Székely Zoárd, Varga Mátyás és Paukovics Gergely voltak. A második különkiadással ismét családias légkör járt együtt, bár  ez valóban egy hatalmas család: a kicsit később érkezők már alig találtak elvétve pár ülőhelyet, de csak elfértek valahogyan.

Fotó: Lutor Katalin

A workshop első körében egy igazán érdekes, de az irodalomtudományban kényes kérdéssel foglalkoztunk: vajon mire gondolt a költő? Az elhangzott kétsorosokba különféle variációkat láthattunk bele, néhol megközelítve a megoldást, máskor pedig olyan távol állva tőle, mint a Spricc romkocsma a Fehér Háztól. A hajmeresztő találgatások után persze elárulták az alkotók, mit is szolgáltak azok az ominózus sorok, és helyenként nem is állhattunk volna messzebb az igazságtól. A második játékban a slam egyik legalapvetőbb szabályára hányt fittyet a társaság, miszerint mindenki saját szöveggel lép a színpadra: egymás szövegeinek adtunk magyar hangot, kifejezetten szórakoztató eredményekkel.

Fotó: Lutor Katalin

Az este utolsó feladata pedig a “Keresd a párod!” nevet viselte. Egy-egy választott slam témájának meghatározása után párosával előadott szövegek következtek, hol éles kontrasztot állítva egy-egy témán belül, hol a másik alkotás jelentésének akarva-akaratlanul mélyebb tartalmat adva.

A következő slam poetry klubest március 21-én lesz a Pistonsban, ahova szeretettel vár mindenkit e sorok írója és a Savaria Slam Poetry csapata!

Galéria: Lutor Katalin

Savaria Slam Poetry Spricc-módra, “csendben” és lélekkel töltve

Nincs megjeleníthető cikk