Irodalom

„A fordítók a világ legfontosabb emberei” – interjú Sigríður Hagalín Björnsdóttirral, a Tüzek szerzőjével

Sigríður Hagalín Björnsdóttir a kortárs izlandi irodalom izgalmas alakja. Nemcsak harmadik könyvéről, a Tüzekről mesélt nekünk, hanem – sok minden más mellett – a fordító feladatának jelentőségéről is.

Zene

XY – A 30Y új lemezéről

A X lemez - amellett, hogy elsődleges módon egy ipszi anyag, és számot ad a zenekar jelenlegi világállításáról - szélesre húzott, szinte már korlát nélküli kulturális tér, amelyben a befogadókkal történő dialógus az origo.

5PERC

A klímavédelmi aktivisták festményekkel kapcsolatos akcióiról – Aktivizmus mint művészet

A közvélemény nem lát mást a híres festményekben, csupán turistacsalogatót vagy értékes árut. A kifejezés meg valahol elveszik a selfiek és az árcédulák közt....

Védőbeszéd

Rossz vér

Popkult

Miért jók a midcult könyvek? – Kritika Lichter Péter Az amerikai film rövid története című könyvéről

Lichter Péter könyvei fokozatosan töltik fel a hazai filmes könyvpiacnak azt a hiányos, „mostoha” szekcióját, ami eltüntetheti a szakadékot a film szakmabeli és laikusabb érdeklődői között. 

Színház

KAPCSOLAT

9841, Kám, Jókai Mór utca 1.
+36704106578 – Office
+36704106578 – Mobile
f21.szerkesztoseg@gmail.com

10,961RajongóTetszik
1,464KövetőKövetés
9KövetőKövetés
0FeliratkozóFeliratkozás

Legutóbbi bejegyzések

Portré

Silye Juli: Szeretem, ha ez a tér nem felszínes

Silye Juli képzőművésszel és művészetterapeutával immáron ötödik alkalommal találkozhattunk a Művészetek Völgyében. Gondolatébresztő műveivel és workshopjaival mutat utat a kreatív önismeret felé az arra nyitott Völgylakóknak, erről és művészi hitvallásáról Kapolcson beszélgettünk vele.

KIK VAGYUNK MI?

2016 januárjának közepén alakult egy új weboldal, az f21.hu, melynek lelkes csapata „A fiatalság százada” szlogent tűzte zászlójára. Az alábbi kérdéseken keresztül megismerhetitek, hogy mire is vállalkozott ez a maroknyi, de elszánt fiatal!

Mi az az f21.hu?

A www.f21.hu egy szombathelyi székhelyű, de országos írógárdával rendelkező, kulturális, elsősorban fiatalokat megszólító weboldal, amely igényes és modern köntösben szeretné a klasszikus „nyugatos” értékeket közvetíteni. Nem tör a 20. század elejét meghatározó folyóirat magasságaiba, de a 21. század magyar fiataljainak jelzőfényt kíván nyújtani: kultúra nélkül lehet élni, de nem érdemes.