A Voice Drops nem csupán egy kamara énekegyüttes; az acappella tulajdonképpen olyan, mint egy hangszerek nélküli zenekar. Lehet jazz-kombó, pop együttes vagy éppen big band – bármit elénk varázsolnak, miközben a szvingtől a népdalokig bátran játszanak a zenei műfajok határaival. A technikai tudást a zenei és emberi összhang forrasztja össze, mert a bravúr önmagában még nem elég, kell, hogy legyen mögötte lélek is.

A világ szépségre és kedvességre vágyik, erre a kívánságra pedig a Voice Drops szívmelengető dallamokkal válaszol. A Csernus Szilvi, illetve a Kárász Eszter–Bata István szerzőpáros alkotó elméjéből született lírai remekmű, a Szalmaszál, az öröm szalmaszála, a dal pedig a boldogság húrjait pengeti.

Fotó: Lengyel Alexandra

A dal megalkotásának hátteréről Csernus Szilvi, a Voice Drops alapítója meséli:

Az alapdallam már 2014 óta megvan, már akkor is tudtam, hogy a múltba szeretnék visszanyúlni vele, a kidolgozás mégis évekig váratott magára. Idén újra elővettem, azután felhívtam Kárász Esztert, hogy volna-e kedve szöveget írni erre a vidám, életigenlő, balatoni nótára. És nem kis boldogságomra, volt kedve hozzá.

 

Nagy örömmel vetettük bele magunkat Bata Istvánnal, állandó szerzőtársammal a balatoni nyárestébe, amibe Szilvi dallama vitt. Legtöbbször a szöveg van meg előbb, és azt burkoljuk zenébe. Izgalmas feladat volt ezekre a kész ritmusokra, dallammenetekre olyan szavakat találni, amikkel összeforrhatnak

— tette hozzá Kárász Eszter, a Szalmaszál társszerzője. 

Fotó: Kis Linda Kata

Az együttes célja, hogy a zenéjükkel szívet melengető pillanatokat teremtsen és mosolyt csaljon a hallgatók arcára. Ősszel várható tőlük egy kislemez, valamint fellépnek majd a FoolMoon Acapella fesztiválon október 7-én a szegedi IH Rendezvényközpontban, nézzétek meg őket mindenképp élőben is!

Streaming: https://bfan.link/szalmaszal 

Youtube csatorna: https://www.youtube.com/@voicedrops7874

Facebook: https://www.facebook.com/voicedropsband

Kiemelt kép: Lengyel Alexandra