Szeptember 10-én és 11-én a B32 Galéria és Kultúrtérben a gyerekeké a főszerep. Mi is kilátogattunk a II. Újbudai Gyermekkönyvünnep első napjára azzal a nem titkolt szándékkal, hogy olvasóinkat is kicsalogassuk a Gárdonyi téri forgatagba.

Napsütés és kellemes szellő, csalogató könyvesbódék látványa és a színpad előtt néhány vendégmarasztaló babzsákfotel fogadta a B32 előtti térre látogató kicsiket és nagyokat szombat kora délután. Érkezésünkkor a gyerekek nagy része épp a Nézőművészeti Kft. Kicsibácsi, kicsinéni előadásán volt, így még mielőtt megkezdődött volna a délutáni pezsgés, ráérősen nézegethettük a gyerekkönyvek nem túl nagy, de kifejezetten nívós és sokszínű kínálatát, amelyről idén a Csimota, Csirimojó, Napraforgó, Pagony és Tea kiadók mellett a Róka Úr és Kompánia gyerek- és ifjúsági könyvesbolt és antikvárium, valamint a Book24 gondoskodik.

Miután véget ért az előadás, a kis tér épp csak annyira telt meg élettel, hogy érezni lehetett a pezsgést, de megmaradt a rendezvény családias, nyugodt hangulata. A Simorág TánCirkusz jóvoltából a gyerekek más cirkuszi mutatványok mellett kipróbálhatták a tányérpörgetést és a zsonglőrködést is, míg a mozgást épp kevésbé igénylők nyugodtan pepecselhettek a VISU slowdesign ex libris és pecsét készítő kézműves foglalkozásán. A második, teltházas Kicsinéni, Kicsibácsi előadás után a gyerekek és szülők szórakoztatásáért 15 órától Lovászi Edina és zenekara, 16:30-tól Major Eszter és barátai, 18 órától pedig Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar felelős.

A holnapi program sem lesz kevésbé izgalmas: többek között papírszánház-foglalkozással, Kufli óriástársassal és újabb kézműves workshoppal várják a szervezők a Gárdonyi térre látogató kicsiket és nagyokat.

A holnapi, vasárnapi nap részletes programja a következő:

10:00 CSIMOTA papírszínház

10:00 Julia Donaldson interaktív kiállítás és foglalkozás

10:00 Kézműves workshop a Róka úr és Kompániával

11:00 Berg Judit: Két kis dinó minielőadás a Pagony kiadó jóvoltából

12:00 Pepito, az argentin bohóc

12:00 VISU slowdesign ex libris és pecsét készítő workshop

13:00 Barna Zsombor: Batu-tá kalandjai

14:00 Olvasásmotivációs foglalkozás Vass Dorotteával

15:00 Wolf Kati gyerekkoncert

16:00 Barna Zsombor: Vitéz László Ángliában

16:00 Kufli óriástársas

17:30 Rutkai Bori Banda

Horváth Máté galériája

A hétvége teljes programjáról korábban itt számoltunk be.

A kiemelt kép Horváth Máté fotója