A Tajgetosz Show-ban Ádám a kedvenc kocsmájában, italát szürcsölve rántja le a leplet civilizációnk ellentmondásairól, bátran és tabuk nélkül csinál viccet akár saját fogyatékosságából is, felszabadító és meghökkentő humorával varázsolva el nézőit.

Ádám vlogjában a pultra kerülnek olyan témák, mint a mozgáskorlátozottság, a segítségnyújtás, a politikai korrektség, a szolidaritás, a különböző társadalmi ellentmondások, a manapság népszerű narratívák – például a self-help és a PUA mozgalmak –, illetve számos konkrét, 21. századi kérdés is, mint a klímaváltozás vagy az álhírek. Vadonatúj csatornáján február közepétől, hétfőnként jelentkezik új tartalommal a YouTube-on.

A Tajgetosz Show műsorvezetője, Ádám, egy a születésekor sérült, húszas évei végén járó, különös, brilliáns humorú, játékos, haragos komikus, kocsmafilozófus, aki éppen elköltözött otthonról, és először kell szembesülnie a felnőtté válás és az önellátás gyötrelmeivel. Erről szóló élettapasztalatait, gunyoros megfigyeléseit osztja meg a nézőkkel hétről hétre. Ahogyan ő mondja: „Az ókorban az életképtelennek tartott embereket ledobták a Tajgetoszról. De ha végiggondolták volna, mindent és mindenkit le kellett volna dobniuk, mert az egész élet tele van képtelenségekkel. Mennyivel könnyebb lenne, ha a nehézségeinket, amikről még beszélni sem merünk, egyszerűen csak ki tudnák nevetni. Mi akadálya? Én magamat kigúnyolom, ha kell – és néha kell”.

Kedvcsináló bejelentkezésében Ádám felvillantja, mi mindenről lesz szó a következő hónapokban. Az első videójában a manapság népszerű unboxing” videók mintájára azt mutatja meg, hogyan nyit ki egy nagyon alaposan becsomagolt telefont. Ez a nem a finommotoros mozgásokban kiemelkedő véleményvezérünknek elég komoly kihívás. De mint mondja: „Mennyivel könnyebb lenne, ha a nehézségeinket, amikről még beszélni sem merünk, egyszerűen csak ki tudnák nevetni. Mi akadálya? Én magamat kigúnyolom, ha kell – és néha kell”.

A Tajgetosz Show műsorvezetőjének alakítója Fekete Ádám színész, rendező, drámaíró, költő, rendkívül sokoldalú és sok műfajban elismert művész. 2012-ben színházi kategóriában Junior Príma-díjat, 2016-ban Szép Ernő drámaírói díjat kapott. 2018-ban megjelent az első verseskötete, amiért Petri György-díjat kapott. A közönség Till Attila Tiszta szívvel c. filmjéből is ismerheti, amelyért 2016-ban a Magyar Filmdíj „legjobb férfi mellékszereplő” díját kapta meg.

Fekete Ádám YouTube-csatornájára február 10-től lehet feliratkozni, a lelkes követők pedig megtalálják őt a Twitteren és a Facebookon is.

A Tajgetosz Show-t – csakúgy, mint Anzselika Habpatront – az InFullAnswers produkció hívta életre Végh Zsolt és Egger Géza vezetésével. Az uristen@menny.hu (2000) és a Libiomfi (2003) legendás kultcsapata, Stefanovics Angéla, Kálmánchelyi Zoltán és Végh Zsolt, Fekete Ádámmal és Egger Gézával kiegészülve egy olyan kezdeményezést indított el, amely a kor kihívásainak megfelelő formában szeretne a valóságra reflektálni. Az InFullAnswers nevű formáció célja nem csupán a videobloggerség műfajának újragondolása, hanem az is, hogy színvonalas és társadalmilag szemléletformáló tartalmat rejtsen a sokszor éppen a tartalmatlanságáról híres formába.

A projektet az European Cultural Foundation támogatta, a fenti videó az általuk kiírt, 2019-es Democracy Needs Imagination pályázat keretében valósult meg.

Kiemelt kép: Youtube