Vidám, ünnepi hangulatban telt a veszprémi Családi Társasjáték Egyesület rendhagyó programja – az egyesület immár három éve tart társasjáték délutánt minden hónapban, születésnapi rendezvényüket június 22-én tartották a veszprémi Hangvillában.

Meglepőnek tűnik, de okostelefon-központú napjainkban még jócskán akadnak olyanok is, akik a társasjátékokért rajonganak, azonban a Családi Társasjáték Egyesületnek Veszprémben nem okoz problémát a vendégek bevonzása, hiszen általában 250-300 fő vesz részt havi rendezvényeiken.

Az egyre nagyobb szabású rendezvényre ezúttal más egyesületek képviselőit is meghívták, akikkel még a délután előtt kerekasztal-beszélgetést folytattak, megosztották egymással tapasztalataikat. A beszélgetés során a veszprémiek mellett bemutatkozott a pécsi, a győri egyesület, illetve a Társasnavigátor webáruház is.

Fotó: Ágel Zita

A veszprémiek által inspirálódott pécsi csapat már egy éve működik, s bár egyesületté még nem alakultak, máris sikerült megfogniuk az embereket: havonta rendeznek programot ők is, ahová sok érdeklődő érkezik.
A veszprémihez hasonlóan hároméves Győri Társasjáték Egyesület kisebb taglétszámmal rendelkezik. Egyesületük fix klubhelységgel bír, ahol heti háromszor tartanak délutánt, havonta pedig versenyt, bajnokságot rendeznek. A klubok bemutatkozását követően a Társasnavigátor webáruház is bemutatta működésüket és terveiket.

Fotó: Ágel Zita

A klubok módszerüket, tapasztalataikat a beszélgetés során meg is osztották egymással, s szó esett ezenkívül minden fontos részletről is, amelyben segíthetik egymást: tagságról, résztvevőkről, önkéntesekről, támogatásról, helyszínekről, eszközökről, játékokról, tájékoztatásról, időről, koordinációról és fejlődésről is, végül pedig a közösségi felületek használatával kapcsolatban ötleteltek.

Fotó: Ágel Zita

A veszprémi Családi Társasjáték Egyesület anno egy kollégiumi klubból nőtte ki magát. Ahogy arról már korábban is írtunk, már az elején sok emberre számítottak, így alakult ki náluk a különösen precíz szervezés. Motivációs rendszerük lépcsőzetes, amelyen a tagok szintet tudnak lépni a mentorprogram, ösztönzés segítségével. A nyilvános programok mellett elengedhetetlenek a zártkörű, csapatépítő rendezvények is: a veszprémiek például rendszeresen tartanak társasmaratonokat.

Fotó: Ágel Zita

Ha már születésnap, természetesen a júniusi délutánon nem maradhatott el az ünneplés és a torta sem. A szervezők egy kis összefoglaló videóval készültek a vendégek számára, amelyben láthattuk az egyesület folyamatos fejlődését, végül pedig tortavágással örvendeztették meg a társasjáték rajongókat.

Fotó: Ágel Zita

Források:

facebook.com

hu-hu.facebook.com

A kiemelt kép Ágel Zita fotója