Szeptember elejétől a Brancs felületén jelent meg Králl Kevin filmrendező és Vasas Petra producer legújabb filmjének, a MELANGE című rövid játékfilmnek a közösségi finanszírozási kampánya, amelynek köszönhetően most bárki részesévé válhat a készülő produkciónak! 

Az alkotás tervezetten 2023 novemberében forogna, jelenleg a fontosabb szereplőgárdából Szabó-Sipos Barnabás és Spilák Klára nevével találkozhatunk. 

A független kisjátékfilm rövid szinopszisa szerint: 

Ferenc élete fordulóponthoz érkezik, amikor a saját mozipremierjére tartva beszáll az általa bérelt kocsiba, és szóba elegyedik egy nála sokkal fiatalabb sofőrrel.

Ferenc ugyanis egy középkorú színész, akinek gyermekkora óta az az álma, hogy egy mozifilmben szerepelhessen. Amikor ez megadatik neki, és elérkezik a nagybetűs este, hogy viszontláthatja magát a vászonról, meg kell küzdenie a saját egójával, nárcizmusával, a gyermekkorával és a filmekkel való szeretetével is. A pattanásig feszülő, nagyrészt egy helyszínen játszódó karakterdráma főként a dialógusokkal és a színészi játékkal fog bizonyítani a közönségnek, amennyiben sikerül megfelelő költségvetésből előállítani. 

Az alacsony költségvetést leginkább a három, fontosabb karaktert játszó színészre (Ferenc, a sofőr, és Ferenc felesége) és néhány technikai megoldásra tervezik fordítani az alkotók. 

Ebben a filmben bármi megtörténhet, garantálom, hogy a néző ezt fogja érezni, mert sosem tudhatja, hogy mi az a pillanat, ami a főhősünk életét gyökeresen meg fogja változtatni

– üzeni Vasas Petra producer a film egyik kampányvideójában. 

A film főszerepét Szabó-Sipos Barnabás, Jászai Mari-díjas színművész vállalta, Ferenc feleségének szerepét pedig Spilák Klára színművésznő (többek között Sarah Jessica Parker és Julianne Moore magyar hangja) fogja alakítani, a sofőr szerepére jelenleg még folynak a casting munkálatai. 

Králl Kevin és Vasas Petra alkotópárosa korábbi animációs- és dokumentumfilmjeikkel szerzett hírnevet a filmes szakmában. A 2021-ben készült, a roma holokauszt témájával foglalkozó Tükörkép című filmjüket klasszikus papírkivágásos módszerekkel valósították meg, és díjat nyert többek között a 17. CineFest Miskolci Nemzetközi Fesztiválon, a 66. Országos Függetlenfilm Fesztiválon, és az Adolph Zukor Nemzetközi Filmfesztiválon, de bemutatták az ATAFF Szolnoki Filmfesztiválon, a Magyar Mozgókép Fesztiválon, a Malter Vándor Filmfesztivál pedig jelenleg is alkalmi vetítéseket tart az alkotásnak. Nemzetközi bemutatói voltak Görögországban, Olaszországban, Lengyelországban, Németországban és Kaliforniában is. 

Második filmjük, a 2022-ben készült Ha egy kék lufi lennél jelenleg is fesztiválozik és nyer díjakat, legutóbb a 19. CineFesten vetítették. 

A MELANGE kampánya szeretettel vár mindenkit, aki érdeklődik a filmkészítés után, lelkes filmnéző, vagy csak szeretne támogatni egy függetlenfilmes forrásokból megvalósuló alkotást. 

A kampány felülete az alábbi linken nyitható meg.