Finom kávé, jó hangulat – Hová érdemes beülni Budapesten?

0
Finom kávé, jó hangulat – Hová érdemes beülni Budapesten?
forrás: házipatika.hu

Aki Budapesten él vagy tanul, bizonyára megtalálta már a saját kis oázisait, ahol elbújhat a szürke hétköznapok és sürgető határidők elől. Néha jól esik beülni valahová egy csésze kávéra, magunkba szívni a hely hangulatát, a zenét, s megfeledkezni mindenről – ha csak egy pillanatra is. Összegyűjtöttünk Nektek azokat a kávézókat, barátságos helyeket, ahol mindezt megtalálhatjátok, ha a fővárosban jártok. 

Kelet Kávézó és Galéria

Ha a Móricz Zsigmond körtér közelében jártok, érdemes benézni a rendkívül hangulatos, családias kávézóba. A meleg színek és a rengeteg könyv igazán imponáló, már kívülről szemlélve is, bent pedig finom ételek és isteni kávé várja a megfáradt művészeket, egyetemistákat egy kis feltöltődésre. A vintage stílusú kávézó fontos találkozó hely baráti társaságok, meghitt hangulatú szerkesztőségi meetingek számára, emellett számtalan kulturális eseménynek ad otthont.

 

forrás: etterem.hu
forrás: borzz.hu

Semmi Extra

Az egyedi éttermet két helyszínen is megtalálhatod Budapesten, Óbudán és a Móricz Zsigmond körtérnél. Mindkét hely ugyanazt az egyedi hangulatot, designt kínálja, az udvarias kiszolgálásról nem is beszélve. Rengeteg antik tárgyat, újragondolt bútort találunk az éttermekben, így mindig felfedezhetünk egy apró részletet, ami addig elkerülte a figyelmünket. Elsősorban a különleges hamburgerek és a klasszikus, minőségi kávék szerelmeseinek ajánlanám a helyet. A Fecske Presszó szintén a Semmi Extra családjába tartozik, ahol ugyanaz a színvonalas vendéglátás fogad minket, csupán más koncepcióban. A harmadik helyet a Kálvin tér közelében találod.

forrás: We Love Budapest
forrás: hovamenjek.hu

Csendes Létterem

Az ELTE bölcsészeinek bizonyára ismerős ez a hely, hiszen az egyetemmel szemközti utcában található. A hiányesztétika, valamint az ízléses vintage berendezés uralja a kis teret, ahol mindenki ott hagyhatja a nyomát. Az apró részletek között barangolva egy finom kávé vagy bor mellett megfeledkezhetünk az aznapi órákról és a még előttünk álló teendőkről. Ha megéheznétek, a fast food minőségi alternatívái várnak benneteket.

forrás: Charge Me Up!
fotó: Viski Ádám

Lumen Kávézó

A Lumen egyértelműen a jazz szerelmeseinek törzshelye, ahol mind a művészek, mind a zenekedvelő közönség otthon érezheti magát. A jó hangulat garantált a kávézó sűrű koncert-és eseménynaptárán végigtekintve. A zenei élet olyan kiválóságai lépnek fel, mint Grencsó István vagy éppen Miklós Szilveszter. Ha nem az éjszakai órákban tévednél a Horánszky utcába vagy a Mikszáth térre, akkor sem kell lemondanod egy finom ebédről vagy forró italról. Akár házi kedvencedet is magaddal viheted, ugyanis a Lumen rendkívül kutyabarát hely.

forrás: Keret Blog
forrás: Facebook

Jedermann Kávézó

Ismét egy zenés helyszín, ahol a jazz műfajának képviselői előszeretettel adnak koncerteket. Az egész kávézóból árad a zeneszeretet és a nagybetűs művészet. A finom ételek és italok bármikor jobb kedvre derítik az embert, a kellemes zene pedig szerves részévé vált a hely atmoszférájának. Ha a Ráday utca közelében jársz, feltétlenül nézz be a családias kis kávézóba, ahonnan garantáltan feltöltődve fogsz  majd távozni.

forrás: The Wayward Post
forrás: We Love Budapest

Nincs megjeleníthető cikk