Évadot zártak a táncosok – Energy gála az Agorában

0
Évadot zártak a táncosok – Energy gála az Agorában

Délután 16 órakor kezdődött az iskolás korosztály gálaműsora, mely este 19 óráig tartott, mindösszesen 18(!!!) részre lebontva, így nem maradtunk egy pillanatra sem izgalom és szemet gyönyörködtető koreográfiák nélkül.

A nyitó koreográfiában az oktatók léptek fel a kétemeletes színpadra és szemfényvesztően jó illúziókkal dobták fel a hangulatot. A műsor szállóigéje a “live”, azaz az “élő” volt, ami meghatározott minden nagyobb, összerakott koreográfiát, főleg ebben a nyitó részben kapta a legnagyobb szerepet. Az oktatók: Horváth Szandra, Rácz-Fodor Bernadett, Lukács Nikoletta, Prán Cynthia, Vörös Orsolya, Vörös Vivien, Tóth Gábor.

fotó: Herczeg Ákos
fotó: Herczeg Ákos

A második rész a köszöntő volt, majd következtek az oktatói blokkok. Az első csoport-csokorban Prán Cynthia tanítványai léptek fel. Az öt kis csapat sorrendben: Lie’ mix, Bubbles, Mini manók, Ice cream, Zero Point.

fotó: Herczeg Ákos
fotó: Herczeg Ákos

A következő blokkban Vörös Orsolya táncosai léptek fel, szintén öt csapattal: Jazz, Boo Kids, Flow dance, Domino kids, Sassy8.

fotó: Herczeg Ákos
fotó: Herczeg Ákos

Ötödik állomásként a díjátadó következett, ahol Babos András és Tóth Gábor egyesületvezetők bemutatták a tanárokat és megköszönték nekik az évadbeli munkájukat, de egy nagyon pozitív meglepetéssel is szolgáltak a diákok és a szülők számára. Mégpedig azzal, hogy nemsokára újabb Energy-s taggal bővül a csapat, hiszen a diákjaik körében imádott Horváth Szandra (Szancsi) babát vár. Ezúton oldalunk is gratulál a kismamának és a családnak!
A díjátadón 12 gyermeket díjaztak, hiszen többen is vannak olyanok, akik nem csak egy csapatban táncolnak, így akár heti 2-3 sőt, 4 edzésen is részt vehetnek, így rengeteg időt és energiát fektetnek fejlődésükbe és a táncba.

A dijátadót követően újabb három tanár oktatói blokkja következett, Vörös Viviené, Lukács Nikolettáé és Tóth Gáboré egy-egy csoporttal. Sorrendben a Hope team, Spry dance team és a Discrimination csapata. Az utóbbi egyedisége, hogy egy az egyben komplett fiú csapat. De a vélemények szerint és a mutatott produkció alapján is nagy jövő vár még a srácokra.

fotó: Herczeg Ákos
fotó: Herczeg Ákos

A hetedik részben mutatták be az első, nagy szabású műsort a gála alatt, melyet Prán Cynthia koreografált Children címen. Ebben Cynthi több csoportja is részt vett, témájául a modern, elektronikus világunk került szembeállítva a régi, felhőtlen gyerekkorral. Nagy siker fogadta a közönségben, roppant összetett és nagy munka állhatott a csoportok összehangolása és a koreográfia megalkotása mögött.

fotó: Herczeg Ákos
fotó: Herczeg Ákos

Ezt az előadást ismét két oktatói blokk követte. Az első Horváth Szandra négy csapata alkotta: Dance factory, Smarties, Minions, Non stop. Majd Rácz-Fodor Bernadett öt csapata: All in , Chapter II., Bascats, Energy Bomb, Energiser.

fotó: Herczeg Ákos
fotó: Herczeg Ákos

A tizedik lépcsőfok ismét egy nagyműsor volt, melyet Horváth Szandra koreografált és az ő csapataiból állt össze, majd Vörös Orsolya és Tóth Gábor nagyszerű, a több helyen is elhíresülő páros műsora következett. Mind a kettő erős témákat ölelt fel és odaragasztotta a közönség tagjainak tekintetét a színpadra.

fotó: Herczeg Ákos
fotó: Herczeg Ákos

Ezt követően a Rácz-Fodor Bernadett által koreografált nagyműsor is sorra került a táncosaival. Igazi fekete-fehér harc folyt a színpadon, Vagy akár mondhatnám azt is, hogy a zöldek harcoltak a gépekkel, hiszen ennek a műsornak a témája a természetvédelem volt, címe pedig a “This is a mad world”.

fotó: Herczeg Ákos
fotó: Herczeg Ákos

Extra produkcióval is készült az egyesület, melyben egy nosztalgiavideót tekinthetett meg a közönség az elmúlt sok év történéseiről és gáláiról összeállítva. Megható volt végignézni, ahogy évről évre mennyi minden változott és hogy fejlődött az Energy nagy-nagy családja. A produkciót fényesítette Korponay Zsófia(színésznő, énekesnő) gyönyörű hangja, A videó alatt még meghatóbbá tette a hangulatot egy Adele számmal.

Az érzelmes pillanatokat követte egy újabb nagyműsor Vörös Orsolya koreográfiájával, az Alive. Majd a híres japán dobos egyesület, az Ataru Taiko lépett fel egy breakműsor keretében, melynek összeállítói: Kőhalmi András és Kövér Norbert.

fotó: Herczeg Ákos

Az utolsó előadásban a tanárnők szerepeltek Dollhouse cím alatt, melynek koreográfiáját Vörös Orsolya és Rácz-Fodor Bernadett állította össze. Lezárásképpen vérfagyasztó emlék marad mindenki számára az egyszer biztos, őszintén mintha egy horrorfilm előzetesét tekintettem volna meg, viszont így is tetszett mindenkinek ez a merész húzás.

fotó: Herczeg Ákos
fotó: Herczeg Ákos

Természetesen a hét órára tervezett finálé volt a legnagyobb hatású, ahol az összes fellépő táncos együtt, egy hatalmas koreográfiával teljesen letaglózta a közönséget, és nem csak a műsor volt színes, hanem végül az egész Agora, de szó szerint, hiszen nem volt hiány a színes festékekben és vigyorral teli arcú gyermekekben. Nagyszerű élmény volt mind a nézők, mind a táncosok számára a gála, pusztán annyit tudok mondani, hogy várjuk a jövő évet, ami legyen szintén, legalább ennyire sikerekben gazdag.

Herczeg Ákos galériája a gáláról:

Nincs megjeleníthető cikk