A tanárokkal demonstrálnak a diákok is – avagy folytatódik a kormánnyal vívott harc

0
A tanárokkal demonstrálnak a diákok is – avagy folytatódik a kormánnyal vívott harc
forrás: index

A fent leírt kérdésekre nem tudhatjuk előre a válaszokat. De nézzük csak meg mik történtek eddig. A február 29-i tüntetés után a kockás ingeknek már jelentést is tulajdonítunk, hiszen ezek lettek korunk nemzeti színű kokárdái. Azóta a tanáraink szerkesztettek egy 12 pontot, melyben kéréseiket fogalmazták meg.

A 12 pont!

Ezt a kormány képviselői figyelmen kívül hagyták, és nem is kértek elnézést az oktatóktól a meghirdetett március 15-i határidőig. Ennek tetejében még a jogszerű sztrájk lehetőségét is elvették a tanároktól. Ők minden erejüket összeszedve, és a hitüket belevetve egy újabb tüntetést szerveznek március 30-án reggel 8-9 óra között, hogy kifejezzék elégedetlenségüket. A tanárokkal szolidáris diákok is demonstrációt hirdettek, ugyanerre az időpontra. Ha egy kicsit is magunkénak érezzük ezt a problémát, mert ugye osztozunk benne, akkor az iskolánk előtt álljunk meg arra az egy órára, alkossunk élőláncot esetleg írjuk krétával az aszfaltra a problémákat. Mit teszünk, az mindegy, de álljunk ki azokért az emberekért, akik felkészítenek minket, akik oktatnak minket, és persze saját magunkért is!

A padban ülve nem fogunk gyökeres változásokat elérni. Pedig égető szükségünk van azokra a reformokra! Nem szeretnénk napi 7-8 tanórát végigszenvedni az iskolában, hogy aztán hazamenjünk és újabb több órát töltsünk a könyvek felett, hogy becsülettel fel tudjunk készülni a másnapra. Az érettségire vonatkozó módosításokat vessék el! Tanárainknak adják meg a szabad tankönyvválasztás jogát, és az kötelező óraszámaikat pedig írásban rögzítsék! A pedagógiai-szakmai ellenőrzés rendszerét is függesszék fel!

De ami a legfontosabb, szeretnénk nyílt kommunikációt a kormánnyal, és egy élhetőbb oktatási rendszert, amely a MI életünk alapjait adja!

Nincs megjeleníthető cikk