#áthatás – Nyári élmények

0
#áthatás – Nyári élmények

Itt a nyár, amit annyira, de annyira vártam már. Az utóbbi hetekben nagy terveket készítettem, hogy mikor és hova fogok menni, mit fogok csinálni. Messzi városok látogatása, túrázás a hegyekben, fürdés a Balatonban…

Már képzeletben össze is csomagoltam. Most az úti cél Prága. Nem is, inkább Berlin. Vagy esetleg Krakkó? Na jó, mégis a német főváros legyen a befutó. Becsekkolok, motozás mentesen átjutok a biztonsági kapun és máris a gépen ülök. Ez az első alkalom, de nem félek. Alattunk mindent felhők borítanak, melyeket meg-megvilágítanak a felkelő Nap sugarai. Légörvénymentes utazásunkat követően épségben landolunk; mi sem maradtunk fent a levegőben. A repülőtérre érve megkeresem a legközelebbi U-Bahn megállóját, mellyel egészen a Wittenbergplatzig utazok. Útközben a nevezetességek járnak az eszemben. Nem is tudom melyikkel kezdjem. A Reichstag, a Branderburgi kapu, az Alexanderplatz és egy régi kémállomás épülete Berlin legmagasabb pontján, mind arra vár, hogy felfedezzem, ahogy a kimaradhatatlan Berlini fal máig meglévő szakasza is. Mindegy is, majd alakul valahogy, hiszen az is élmény, ha eltéved az ember egy nagyvárosban.

Egyszer csak váratlanul csörög a telefonom. Felveszem. “Csá! Átjössz egy sörre?” – kérdezi a haverom, mire én: “Persze, összeszedem magam, csak megint elbóbiskoltam egy kicsit…”

Hengszter Norbert

Kiemelt kép: turismmarket.com

Nincs megjeleníthető cikk