Újvilág Utca búcsúkoncert a szombathelyi Bohémban

0
Újvilág Utca búcsúkoncert a szombathelyi Bohémban
Lutor Katalin fotója

Augusztus 24-én, a szombathelyi Savaria Történelmi Karneválon immár harmadik, – de egyben feltehetően utolsó – alkalommal lép fel a helyi fiatalok és romkocsmák nagy kedvence, az Újvilág Utca.

Az alternatív gitárzene szombathelyi képviselői 2010-ben alapították zenekarukat, kisebb kocsmai koncertek után 2013-ban az Átjáró városi könnyűzenei tehetségkutatón második helyet értek el, majd egy évvel később meg is nyerték. Azóta már felléptek a VOLT Fesztiválon és előzenekarként játszottak többek között a Kistehén, a Vad Fruttik vagy épp a Magashegyi Underground koncertjein, saját hangzásukat a Kispál és a Borz, az Arctic Monkeys és a Franz Ferdinand hatásaiból alakították ki.

Most pedig sokak kedvelt zenekara utazótáskájából kiemelve Szombathely város térképét, a macskaköves és folyton szeles utcákat, az Aréna utcai Bohém rozéfröccsös és cigarettafüsttől édes koncertjeit és székhelyét végérvényesen is Budapestre helyezi át. Ez természetesen hatalmas lépés a banda történetében és karrierjében, igaz, a nevet gyarapítani kell, a rajongók számát duzzasztani, de a kis vasi megyeszékhelyen mindig otthonra fog találni az Újvilág Utca.

Stamler Lili alkotása

Nincs megjeleníthető cikk