A tizennegyedik Ördögkatlan Fesztivál augusztus 3-án veszi kezdetét. Pécstől délre, a legjobb magyar borok vidékén, három kicsi faluban (Nagyharsány, Beremend, Villánykövesd), a Szoborparkban, a Vylyan és a Mokos Pincészet tereiben lesznek programok megtalálhatóak. Baranya legnagyobb összművészeti fesztiválja augusztus 3 és 7. között 600 programnak és produkciónak ad otthont.

Premierek a Katlanban

Ezen a nyáron számos színházi bemutató lesz az Ördögkatlan színházi tereiben. Kiemelkedik két Ördögkatlan Produkció: augusztus 5-én az Amfiteátrumban először látjuk-halljuk a Másnap című koncert-színházat, melyben Cseh Tamás és Csengey Dénes 1986-ban írt dalait tisztogatja meg, énekli el Beck Zoli és Szűcs Krisztián.
Stefan Zweig Sakknovella című kisregényéből írt Fekete-fehér címmel vadonatúj monodrámát Légrádi Gergely – ezt augusztus 7-én játssza az Ördögkatlan mindenese, többek között remek színésze, Göttinger Pál. Az előadást Ujj Mészáros Károly rendezte.

Másnap_Ördögkatlan_f21
Beck Zoli és Szűcs Krisztián

Premierrel jelentkezik az „Orlai-produkció” is. Augusztus 4-én Nem baj, majd megértem címmel a Bodor Johanna önéletrajzi regényéből készült előadás látható a Mokos Pincészet színpadán, rendező: Szikszai Rémusz.

Először láthatják a nézők a Tar Sándor írásaiból készült A mi utcánk című produkciót is Köles Ferenccel a főszerepben – ennek hivatalos bemutatója majd ősszel történik meg a Pécsi Nemzeti Színházban. Premier minden egyes Faluturisták performansz is, mely többek között a Szoborparkkal is megismertet majd bennünket, a nevetés & jókedv ezzel együtt pedig garantált.

Számos produkció a bemutatót követően itt látható újra először, többek között a K2 Színház Béke című előadása a 2020-as beremendi premiert követően most találkozik megint a nézőkkel. Emellett Kartonpapát (Nézőművészeti Kft.) és az Elem című Háy János-drámát is egyszer-egyszer láthatta a közönség.

Díszvendégek lesznek:

A nagyszerű Nézőművészeti Kft. színházi csapat, aki egyben visszatérő vendége a Katlannak. Bereményi Géza Kossuth-díjas író, dalszöveg-és forgatókönyvíró, rendező. A Pannon Tükör kulturális folyóirat irodalmi beszélgetéseivel vesz részt az Ördögkatlanon, továbbá Pál István Szalonna Liszt Ferenc-díjas népzenész, a Magyar Állami Népi Együttes vezetője.

Ördögkatlan_f21
Bereményi Géza (forrás: f21.hu)

Ízelítő a programokból:

Színházi előadások: Nézőművészeti Kft.: Kartonpapa / Eleven éjszaka / Utazás a koponyám körül / Piszkosak / Kicsibácsi, Kicsinéni meg az Imikém. Vecsei Miklós–Beck Zoli estje, Bodor Johanna: Nem baj majd megértem, Másnap, Fekete-fehér. Bödőcs Tibor: Meg sem kínáltak. Orlai produkció: Egy német sors. Látókép: Egy százalék indián. Háy János: Elem. Péterfy-Novák Éva: Apád előtt ne vetkőzz. Forte: Apró, véres balladák. Tar Sándor: A mi utcánk. Stefanovics Angéla: Csáó. K2: Rosencrantz és… / Béke. Grecsó Krisztián: Vera. Ördögkatlan: Mulatság, Hat tánc, a „Csikófuttató” színházi előadásai

Gyerek- és családi programok: Rutkai Bori Banda; Bóbita Bábszínház: A madarak nyelve; Simorág Táncirkusz: Tükörmese; Apacuka Zenekar; Pécsi Pagony és még sokan mások.

Koncertek: A jobbik részem (Bereményi Géza–Járai Márk estje), Oláh Ibolya, Frenk, Kollár-Klemencz László, Beshodroom, Tudósok, Szabó Balázs Bandája, Wombo, Galaxisok, Kiscsillag, Idegen zenekar, Péterfy Bori és a Love Band, 30Y, Esti Kornél, Hagyományok háza, Ferenczi György és az első pesti rackák, Pál István Szalonna, Romano Drom, Tompos Kátya, Csoóri Sándor: Párbeszéd sötétben, VAN Filmzenekar, Cseh Tamás: Váróterem, Boebeck, Mácsai Pál–Lukács Miklós: Az élet értelme, Slam poetry, Rozs 60, Kale Lulugyi…

A Hagyományok Háza állandó visszatérőként gyerek- és felnőttmesékkel, koncertekkel, közös éneklésekkel, kézművesfoglalkozásokkal, kiállításokkal, hajnalig tartó táncházakkal várja most is a katlanlakókat.

Komolyzene: Szent Efrém Kórus–Háy János közös estje; Mozart: Requiem; Mezítlábas opera; Jadviga és Psyché; Instant Opera Workshop; Operabeavatók; Ifjúsági koncertek…

Irodalom/Beszélgetések: Bereményi Géza, Csemer Bogi–Szabó T. Anna estje, Szívárnyék, Kukorelly Endre, Visky András, Molnár Krisztina Rita, Szeifert Natália, Bödőcs Tibor, Veiszer Alinda és a többiek.

„Ha egy ember álmodik, az csak egy álom, de ha több ember álmodik egyszerre, az a valóság kezdete.” (Friedensreich Hundertwasser)

Védnökök: †TÖRŐCSIK MARI †CSEH TAMÁS

 

Jegyárak:

Heti bérletek:
Elővételben: 20.000
Helyszínen: 24.000 Ft

Napijegy:
Elővételben: 5.400 Ft
Helyszínen: 6.400 Ft

A fesztivál csak azok számára lesz látogatható, akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal.

A teljes műsor megtekinthető:
https://ordogkatlan.hu/2021/07/21/itt-az-idei-musorfuzet