Január 25-én folytatja harmadik évadát a Vad Art a The Studiosban. Az elmúlt évben egyre nagyobb hírnévnek örvendő összművészeti kiállítás de nyugodtan nevezhetnénk kortárs művészeti gyűjtőpontnak is 13. alkalommal nyitja meg “kapuit” a feltörekvő alkotók előtt.

A bevezetőben említett gyűjtőpont azért is lényeges, hiszen az elmúlt 12 kiállítás tapasztalatai után azt mondhatjuk, hogy a Vad Art-on a lehető legkülönfélébb alkotók és a feltörekvő művészréteg gyakran legextravagánsabb, legizgalmasabb képviselői vesznek részt. A legtöbb est után a néző rengeteg impulzussal gazdagodik, a rendezvény tematikáját pedig igencsak nehéz jól, főleg tömören összefoglalni. A Vad Art szervezői így fogalmazták meg működésüket, céljaikat:

“A Vad Art olyan alulról szerveződő összművészeti kezdeményezés, mely zászlójára tűzte, hogy valóban közelebb hozza az alkotókat a művészetkedvelő közönséghez.
Célunk, hogy minél több emberhez eljuttassuk a kortárs művészetet, olyan helyszíneken is, ahol eddig nem adódott rá lehetőség.
Emellett szándékunk, hogy értéket képviseljünk, teremtsünk és közvetítsünk.”

Az elvek megtartásával és a tervek megvalósulásával pedig elérték, hogy mára már gyakran félezer ember is megfordul egy-egy kiállításon, ahol a nézők intenzív művészeti sokkélményt élhetnek át a képzőművészeti alkotások tárlatain, performansz művészek előadásain, irodalmi felolvasásokon, koncerteken, tánc előadásokon, mostantól pedig már a színház és a divat világába is belátást nyerhetnek workshopokon keresztül. Persze ez a rengeteg program nem kevés előkészülettel jár, ami egy kis, önszerveződő szervezőcsapatra hárul. Vancsai Lillát, a Vad Art főszervezőjét az előkészületekről, és a 13. kiállítás programjának kialakulásáról kérdeztük: “Abszolút elégedett vagyok a programmal; úgy gondolom ezúttal is sikerült olyan előadókat felmutatni, akik értéket képviselnek és egyedivé varázsolják az este hangulatát […] A szervezés mindig nagy munka, természetesen, ha tudjuk, próbáljuk a folyamatokat optimalizálni. De sosem úgy fogjuk fel, mintha teher lenne. Nekem személy szerint a Vad Art a második szerelmem és párkapcsolatom. Így nyilván vannak hullámvölgyek, de minden erőfeszítést megér, hogy látom megvalósulni, amikor kézzel fogható gyümölcse van a munkánknak. Azt, hogy mennyi időt vesz igénybe, nehéz elmondani. Az esemény közeledtével minden szabad percemet. De arra is van példa, hogy csak elmegyek valahova, véletlenül belebotlok egy kiváló előadóba vagy művészbe, és képtelen vagyok nem meghívni.”

Forrás: Vad Art Facebook

Az est összeállítása pedig megint csak izgalmasra sikeredett. Lillát arról kérdeztük, melyik programra a legbüszkébb, és melyiket tartja a legmerészebbnek:Arra vagyok a legbüszkébb, hogy összeállt a program. De alapvetően nagyon szuper koncertek lesznek, GranCanada, Önismereti Disco, Dirty Koala, Unplanned Way, Borsos Ádám… És eddig nem látott programok is lesznek: divatbemutatók, divatszoba, ami Mancika’s Budoir névre hallgat tervezőkkel és sminkessel, színházi előadások, színház workshop és még sorolhatnám. Azt hiszem unatkozni senki nem fog. […] A legextravagánsabb szerintem a sok különböző program egyvelege lesz. Nehezen tudnék most egyet külön kiemelni, de mondjuk Davie, visszatérő performerünk új előadással készül Lilith néven. Azt hiszem, tőle még nem láttunk nem extravagáns performanszt. Na meg Ozoróczy Dia új táncelőadása is rendkívül izgalmasnak ígérkezik.

Program:

Balcony room koncertek:
18:20 – Borsos Ádám
19:05 – Unplanned Way
20:30 – Dirty Koala
21:45 – GranCanada
23:15 – Moncsichill & PowlA: Önismereti Disco

Courtyart:
18:00 – Davie: Lilith performance
20:05 – La Gitanilla Flamenca divatbemutató
21:30 – d’Elhoungne Divatház divatbemutató
23:00 – Dia Ozoróczy táncelőadás

Atelier:
egész este – Mancika’s Boudoir VAD ART

Drawing Room:
18:00 – Fórum színházi közösség workshop

Den:
egész este – Moziszoba
19:00 – Lighthouse –Theater play in English
20:30 – Lighthouse –Theater play in English
21:45 – Lighthouse –Theater play in English
22:30 – négynegyvennyolc – színházi előadás

Forrás: Vad Art Facebook

A főszervezőtől azt is megtudhattuk, hogy a cél nem (csak) az, hogy a már meglévő művészközösségekbe tartozó személyeket vonzzák be, hanem olyanokat is, akik nem minden nap találkoznak ezzel a közeggel, ezáltal közelebb tudják hozni hozzájuk is a művészeti atmoszférát, az estek sokszínűsége és a nyitottsága pedig egyaránt esélyt teremt erre.

A szervezők sok meglepetéssel készülnek a tavaszra, szeretnének eddig nem látott tematikákat és programokat beépíteni a palettába, hogy minél több új arccal találkozzanak a kiállításaikon.

A Vad Art értékei:

TE ÉS A MŰVÉSZET

Lépj ki egy pillanatra a valóságból, és engedd, hogy a művészet magába rántson! Légy részese a művészet dzsungelének!

Varázslatos alkotásokkal, inspiráló közösséggel várunk! Próbáld ki magad te is az alkotásban, tarts velünk a workshopokon!

BULI ÉS NYUGI

Az inspiráló buli aláfestését változatos zenei koncertek adják. Tombolhatsz a koncerteken és ha nyugira vágysz, elvonulhatsz a moziszobába, ahol kortárs kisfilmek segítségével garantált az ellazulás.

TÁNC ÉS PERFORMANSZ

Egész este elbűvölő táncelőadások és izgalmas, elgondolkodtató performanszok várnak.

Forrás: Vad Art Facebook

Jegyárak:

Elővételes jegy: 1000 Ft

Helyszínen: 1500 Ft

Támogatói jegy: 2000 Ft, megváltói közt gyönyörű alkotásokat sorsolnak ki.

Szabad szellemmel a szabad művészetért – A Vad Art Kiállítás szervezőivel beszélgettünk

Kiemelt kép: Vad Art Facebook