Január 17-én és 18-án telt házas koncertet adott az idén hat éves Margaret Island a budapesti Akvárium Klubban. Vendégként mindkét napon az angol Miles Goodall lépett színpadra elsőként, aki kellőképpen megalapozta a hangulatot; őt pénteken a Perpetuum váltotta. A 2017-ben alakult budapesti zenekar igazán egyedi, főként a pszichedelikus jazz alapjaira épülő hangzásvilággal örvendeztette meg a közönséget.

Ezt követően mindkét este menetrendje megegyezett, kilenc után nem sokkal lépett színpadra a Margaret Island, akik már telt ház előtt játszottak (emiatt is vált szükségessé a dupla koncert, hiszen pillanatok alatt elfogytak a jegyek a pénteki koncertre). Az első sorokat viszont nagy meglepetésre pénteken és szombaton is ugyanazok a lelkes rajongók töltötték meg, akiknek feltettünk néhány kérdést a koncerttel kapcsolatban.

Mi teszi olyan különlegessé számodra az együttest, hogy mindkét nap itt legyél?

Számomra a Margaret-koncert az a hely, ahol kicsit kimenekülök a világból, és hátra hagyom a problémákat. Hihetetlen szeretet vesz körül minden koncert alatt. Megunhatatlan. Nem volt kérdés, hogy mindkét nap megyek feltöltődni.

Fotó: Horváth Dániel

Mi a legemlékezetesebb Margaret Island pillanatod?

Nagyon nehéz lenne választani. Minden koncert minden pillanatát másért szeretem, és másképp becsülöm. Vissza tudnám idézni az elsőt is, szinte képkockáról képkockára. A zenekar tagjai tesznek róla, hogy mindenkinek emlékezetes legyen, akár az első, akár a századik koncertről is van szó.

Gerendás Dani utoljára lép fel a zenekarral. Milyen érzés elengedni egy alaptagot?

Dani lassan hat éve meghatározó tagja a zenekarnak. Természetes volt, hogy bármilyen felállásban lép fel a zenekar, Dani középen ül, és szívét-lelkét beletéve dobol. Már egy ideje tudjuk, hogy új fejezet fog nyílni az életében. Kettős érzés van szerintem minden rajongóban, hiszen nagyon szeretnénk, ha sikerrel járna, és elérné az álmait, de természetesen a Margaretből is nagyon hiányozni fog nekünk. Szerencsések vagyunk, hogy ilyen sokáig vele bulizhattunk, és ott lehettünk az utolsó közös koncerten. Azért én bízom benne, hogy egy ponton megint kereszteződik majd a zenekar és Dani útja. Biztosan látjuk még majd közösen zenélni őket.

A 17-ei koncert meglepetés vendége Zentai Márk volt, akivel több számot is közösen adtak elő, Miles pedig mindkét fellépés alkalmával visszatért a színpadra a Margaret Island körében is két dal erejéig.


Horváth Dániel galériája