Május 15-én hirdetik ki az elKÉPzelés Országos képregényalkotó pályázat díjazottjait

0
Május 15-én hirdetik ki az elKÉPzelés Országos képregényalkotó pályázat díjazottjait

Lezajlott a szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtár Könyvhódító 2019 – elKÉPzelés Országos képregényalkotó pályázatának zsűrizése. A pályázattal a könyvtár immár hatodik alkalommal tűzte ki célul irodalmi szövegek más művészeti ágba való átemelését. Ezúttal előre meghatározott könyvek egy jelenetéből kellett képregényt formálni.

A 14-25 éves korosztálynak szóló pályázatra összesen 27 képregény érkezett be, amelyből 12 alkotást díjazott a zsűri.

A legtöbb képregény J. K. Rowling: Harry Potter köteteiből, J. R. R. Tolkien: A hobbitjából, Neil Gaiman: Csillagporából, Ernest Cline: Ready Player One-jából, illetve Suzanne Collins: Az éhezők viadala című regényéből készült. Az elkészítései technikák közül többen választották a hagyományos rajzolt és a színezett formát, de számítógépes grafikával is készült alkotás.

A zsűri tagjai voltak Tebeli Szabolcs – képregényrajzoló; Bárány Áron – képregényalkotó; Kóbor Róbert – a Magyar Képregény Szövetség tagja, a kilencedik.hu szerkesztője, Farkas Balázs – képregény rajongó, az ugytudjuk.hu főszerkesztője.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre és a kiállításmegnyitóra 2019. május 15-én (szerdán) 15 órakor kerül sor a Berzsenyi Dániel Könyvtárban.

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/2310884772304636/

A kiállítás megtekinthető a könyvtár első emeleti hírlapolvasójában 2019. május 15 – június 22. között.

Kiemelt kép: Berzsenyi Dániel Könyvtár

Nincs megjeleníthető cikk