Két folyó közt – A Duna-Tisza köze aktuális programjai!

0
Két folyó közt – A Duna-Tisza köze aktuális programjai!

Már bevettük a Tiszántúlt és a Dunántúlt is, így itt volt az ideje, hogy a “köz” is górcső alá vegyük. Az itt élők sem fognak unatkozni a közeljövőben sőt, a programok rengeteg embert ide is csalogatnak. Lássuk a legnagyobb eseményeket:

  • Kodály Művészeti Fesztivál:

Kecskeméten kerül megrendezésre július 18-29. között. Egy igen igényes magas zenei szinteken mozgó koncertsorozat. Az esemény több helyszínen zajlik, igyekszik minden korosztály igényeit kielégíteni, illetve egyes koncertek ingyenesek, de a fizetősöknél is gondoltak a nyugdíjasokra, az általában nem túl jól fizető, diákmunkát vállaló diákokra, ugyanis számukra van fenntartva kedvezményes jegy. Az Ars Nova énekegyüttes kezdi az eseményt ami még rengeteg koncerten ível át mint pl.: Virtuózok és TRIO PASSACAGLIA koncertjén át a Mozart esten keresztül aztán a fesztivált a Református Újkollégiumban a Mesterkurzusok zárásával fejezik be.


  • Fiesta Udvar:

A Hírös Agóra – Ifjúsági Otthon szervezésében valósul meg Kecskeméten, szintén egy többnapos rendezvényről van szó. Az esemény alatt találkozhatunk zenés és táncos produkcióval egyaránt, de talán a legérdekesebb program a Rejtő 111-Rejtő Impró Fesztivál, ahol műveiből kiragadott jeleneteket játszanak el, rengeteg humorral fűszerezve és persze feszültséggel pont, mint egy Rejtő regény!
Időpontok:
  2016. július 19. (kedd) 20:30 – Néptánc bemutató
2016. július 27. (szerda) 20:30 – Piszkos Fred, Fülig Jimmy és a többiek Rejtő 111-Rejtő Impró Fesztivál
 2016. augusztus 03. (szerda) 20:30 – Fallaway Táncegyüttes produkciói


  • II. Félegyházi Kézműves jótékonysági Sörfesztivál:

Kiskunfélegyháza átmenet a kis és nagy városok között, itt egy eseményhez elég nagy a város, hogy magas színvonalon, programban gazdagon teljen, ahhoz viszont épp elég kicsi, hogy sose legyen tömegnyomor vagy tolakodás.


  • Petőfi emléknap:

Kiskunfélegyháza város és Petőfi Sándor kapcsolata vitathatatlan: ,,Ez a város születésem helye…” Ha valami éppen nem Móráról van elnevezve, akkor nagy eséllyel Petőfiről, a városban a mai napig hatalmas a költőt felölelő kultusz. A város könnyen megközelíthető vasúttal a Szeged-BP-Nyugati vonalon.


  • II. Tiszakécskei családi nap:

A tiszakécskei Cooltusz egyesület egy fiatalokból álló szervezet, melynek célja, hogy életet leheljenek a csendes kis üdülővárosba. Ennek fejében szervezték meg már második alkalommal a családi napot, melyen színes kulturális programokkal várják a gyerekeket és felnőtteket egyaránt, a helyszín a szép és hangulatos 2-es Holt-Tisza part.

Programok akadnak bőven, reméljük, mindenki talál kedvére valót!
Élményekben gazdag nyarat kíván az f21 csapata!!

🙂 

Nincs megjeleníthető cikk