Hogyan töltsd a nyár első hónapját? Júniusi programok a Tiszántúlon

0
Hogyan töltsd a nyár első hónapját? Júniusi programok a Tiszántúlon
Forrás: noiportal.hu

A nyár kezdetével számos program közül válogathatunk a Tiszántúlon. Az itt élőknek vagy erre látogatóknak érdemes egy jól rendszerezett listát készíteni, mert a rendezvények sora idén is végeláthatatlan hosszúságúra nyúlik. 

Debrecen városa idén is jócskán bővelkedik programokkal. A június másodikán és harmadikán megrendezendő Motoros Fesztiválnak a cívisváros már hetedik alkalommal ad otthont. A Kerekestelepi Termálfürdő és Kemping különféle versenyekkel, finomabbnál-finomabb ételekkel és jól megérdemelt jéghideg sörrel várja a száguldás szerelmeseit.

 

Forrás: programturizmus.hu

Az Újszegedi Partfürdőben visszautazunk az időben a Deja Vu fesztivállal, ahol a kilencvenes évek legnagyobb slágereit idézhetjük fel. A június 2-tól 4-ig tartó rendezvény garantált szórakozást nyújt minden résztvevőnek.

Ugyanezen időpontban a Csabai sörfesztivál sem fog csalódást okozni a jelenlévőknek. A már 17. alkalommal megrendezésre kerülő parádé idén is kész a régi, jól bevált verziók mellet a legújabb sörökkel és a legfinomabb csülökpörkölttel kényeztetni vendégeit.

Forrás: superiorhirek.hu

Amikor azt mondjuk ,,Tiszántúl”, agyunkban automatikusan a kék vizű, kanyarulatos, az Alföldet átszelő folyó, a Tisza képe jelenhet meg. Nem véletlen tehát, hogy a környező városok és települések a nyári szezonban az egyik legkedveltebb üdülési célpontok. Júniusban a Tiszafüredre látogatóknak érdemes egy szempillantást vetni a szabics-kikötői tanösvény túrára, mely a Tisza-tavi bámulatos élővilágot mutatja be a pünkösdi hétvégén, június harmadika és ötödike között.

Nem csak Tiszafüreden, Hajdúszoboszlón is találkozhatunk ünnepnapi programokkal; ugyanis itt rendezik meg az Észak-keleti régió legnagyobb néptánc-találkozóját június harmadikán. Három napos hétvégéjét azonban eltöltheti a Hungarospaban is, ahol a strandfürdő és az öt csillagos gyógyfürdő mellett egyéb programok is várják az egész családot.

Akik a hagyományokhoz hűen szeretnék eltölteni az ünnepet, azok számára kellemes időtöltés lehet a Sóstói Múzeumfaluban, Nyíregyházán megrendezendő Falusi Pünkösd június ötödikén, ahol különféle népi szokásokkal, versenyekkel és táncos mulatsággal üthetik el az időt az ide látogatók.

Ugyancsak június negyedike és ötödike között részt vehetünk egy drift bajnokságon, valamint gokart, rallycross, motor bemutatók és különféle egyéb programok várják a Máriapócsra érkezőket.

Forrás: autosforum.hu

Június 3-án kellemes szórakozást nyújthat egy gulyásverseny Hortobágyon, ahol emellett különféle versenyszámok keretében gazdagíthatjuk tudásunkat a gulyás mesterségről a Pusztai Állatparkban.

forrás: Pusztai Állatpark

Június 3-ától 5-éig megnyitja kapuit a Rockpódium is Abádszalókon, ahol amatőr zenekar elődöntőn csillogtathatják meg tehetségüket a rock és blous kedvelők. Tortakészítő versenyen elbűvölhetik az ízek világával, díszítő technikáikkal a zsűrit az ezután érdeklődők. Érkezzen motorral a rendezvényre az ingyenes belépőért, ahol pünkösd vasárnapján Nagy Feró felel a hangulatért.

Forrás: abadszalok.hu

Molière nagy sikerű drámája, a Tartuffe előadása minden színház kedvelő számára kitűnő elfoglaltságot jelenthet június ötödikén, hatodikán vagy akár 12-én is a szegedi REÖK Palotában.

Az évről-évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Ünnepi Könyvhét és Gyermekkönyvnapok idén is megrendezésre kerül június nyolc és tizenkettő között Szegeden, ahol remek időtöltésre tehet szert minden olvasó barátunk. A rendezvény több helyszínen is megtalálható lesz, s minden művészet kedvelő megfelelő szórakozásra találhat.

Ha jókedvre és felhőtlen szórakozásra vágysz, akkor irány idén is a Debreceni Mulatós Fesztivál! Június 10-én a legkedveltebb hazai sztárokkal kedveskedik a Kerekestelepi Fürdő és Kemping az ide látogatóknak.

Forrás: programturizmus.hu

A világhírű Varnus Xavér június tizedikén Debrecenben, 11-én Orosházán kápráztatja el bámulatos orgonajátékával az érdeklődőket. A zeneművész eddigi pályafutása során közel háromezer előadást adott már, s egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

A világ több pontjáról is érkező fellépők június tíz és 11-én mind a Szőke Tisza táncversenyért látogatják meg hazánkat. Szeged már 17. alkalommal ad otthont a nemzetközi rendezvénynek, legyél idén te is a részese!

Ha érdekel a játékok és informatika világa, szeretnéd egy helyen látni kedvenc videósaidat, megmutatni tehetségedet néhány verseny keretében és izgalmasabbnál-izgalmasabb ajándékokban részesülni, akkor ne hagyd ki az ország legnagyobb gamer buliját! Június 11-én Szegeden különféle programok és vásárok mellett izgalmas ajándékokkal várnak téged és barátaid a PlayIT!

Forrás: playit.hu

Ha még nincs terved június 15 és 17 között, akkor ne is szervezz semmit, mert idén júniusban Jazz-Blues Jamboree Fesztivál és Nemzetközi Sörnapok lesznek Hajdúböszörményben! A rendezvényt olyan előadók színesítik; mint Király Viktor, a Bikini, a Hot Jazz Band és még sokan mások. Ha szeretnél két teljes napot eltölteni fröccsöt és pálinka különlegességeket kóstolgatva, akkor itt a te helyed!

Június 17-én  a Hortobágyon sem unatkozhatunk, ugyanis a Hortobágy házhoz jön! Pusztai kínáló gasztro-kulturális rendezvényen slambuc főző versennyel, csikósbemutatóval, kézműves foglalkozásokkal és még megannyi más programmal várják az ide érkezőket.

Ha szenvedélyed a négykerekű járművek világa és szívesen eltöltenél egy napot, ahol főszerepben az autók és motorok állnak, akkor téged is vár a Veterán Járműtalálkozó Hajdúszoboszlón! A június 17-én megrendezendő díjmentesen látogatható eseményen különböző versenyeken vehetnek részt az érdeklődők, természetesen központban a járművekkel.

Forrás: programturizmus.hu

A sport szerelmeseinek igen jó hírekkel szolgálhatunk, ugyanis míg június 17-én Debrecenben, egy éjszakai futás keretében frissülhetnek fel több száz társukkal a résztvevők, addig ugyanezen időpontban a Michelin Bringa Fesztiválra invitálja az érdeklődőket Nyíregyháza. A kerékpáros rendezvény sokszínű programokkal várja az egész családot.

Biztosan te is tűkön ülve várod azt a bizonyos június 15-i napot, amikor végre két és fél hónapra megszabadulhatsz az iskola terhétől. Nincs több tanulás, dolgozatok előtti puska-gyártás és lógás, hanem végre felhőtlenül, bűntudat nélkül élvezheted a jól megérdemelt nyári szünetet. Jobb kezdését pedig elképzelni sem tudjuk a vakációnak, mint a június 17-18-i Bizonyítványbulit Hajdúszoboszlón. A szabadtéri program második napjának sztárvendégei Majka & Curtis, akik kétséget kizárva azon lesznek, hogy a ráhangolódj a szünetre.

Kis és nagy gyermekes családoknak egyaránt kitűnő szórakozást nyújthat a szegedi Mosolypart Gyermekfesztivál. Június 18-án minden gyerkőc együtt ünnepli a tanév végét és tölt el egy varázslatos napot kézműveskedve, zsonglőr bemutatót vizslatva vagy épp quadon száguldva.

Június nem telhetne el Szent Iván-éj nélkül. A nyárközép éjszakáját számos városban ünneplik szerte az országban. Természetesen ez a Tiszántúlon sincs másképp! Június 23-án Nyíregyházán, 24-én Hortobágyon és Hajdúszoboszlón élvezhetjük a tüzes szertartásokat és táncolhatjuk át az egész éjszakát.

Forrás: noiportal.hu

Szent Iván éjszakánkat tölthetjük múzeumlátogatással is, ugyanis Debrecen, Hajdúszoboszló és Hódmezővásárhely is gondoskodik róla, hogy a nyár közepe a lehető legélménydúsabban teljen. Kézműves söröket iszogatva, tüzes attrakciókat nézve és persze rengeteg izgalmas program várja azokat, akik szeretnék megünnepelni a Múzeumok éjszakáját. A debreceni több-helyszínes rendezvény számos ajándékkal és egy óriási meglepetéssel is készül a látogatóknak, legyen az kicsi vagy nagy.

Június 24 és 25 között Tiszafüreden a Decathlon Tavi Napokon felhőtlen kikapcsolódásban lehet részünk. A sárkányhajózás, kajakozás vagy vízilabdázás mellett további izgalmas programokra számíthatnak az ide érkezők.

Ugyanebben az időpontban ízletes kolbász-és borkóstoláson részt vehetünk a Debrecziner Gourmet Fesztiválon. A Békás-tó partján idén is kiemelt szerepet kap a debreceni páros-kolbász, de további gasztronómiai különlegességekkel is találkozhatunk.

Forrás: debreczinergourmet.hu

 

Június 30-án számos fesztivál nyitja meg kapuit. Többek között ilyen a nyíregyházi Sóstó Feszt és a Hajdúszoboszlón megrendezésre kerülő Hajdúsági Ízek (Ételek) fesztiválja, mely ételkóstolással, koncertekkel és versenyekkel várja három teljes napon át a látogatókat.

Indul a Szegedi Szabadtéri játékok június utolsó napján! Az egészen augusztus 20-ig tartó programok között szerepel a Mamma Mia!, és az Ének az esőben is, de találkozhatunk Victor Hugo egy regényével vagy a Notre Dame-i toronyőr című musicallel is.

Forrás: programturizmus.hu

 

Nincs megjeleníthető cikk