Bevesszük a Tiszántúlt! – Itt vannak a régió legnagyobb júliusi programjai

0
Bevesszük a Tiszántúlt! – Itt vannak a régió legnagyobb júliusi programjai

Dunántúl után Tiszántúlon is sokféle esemény várja az idelátogatókat. Az idei nyár ezúttal is számos programmal készül a fesztiválozóktól kezdve, a modern kultúrát kedvelőkig. Lássuk a hónap legszínesebb rendezvényeit az Alföldön!

Elsőként a Hortobágyi Lovasnapok kínál remek szórakozási lehetőséget július 8-tól 10-ig, elsősorban a lovas kultúra kedvelőinek,de fellép a rendezvényen többek között Rúzsa Magdi is.

1618-2
Forrás: tixa.hu

Szintén a hagyományőrző rendezvények közé tartozik a július 29-én kezdődő népzenei és népművészeti fesztivál, a Szoboszlói Folkhétvége, természetesen Hajdúszoboszlón.

Kiss Ádám is felélénkíti a hangulatot a 80 perc alatt a Föld körül című előadásával Szentesen július 15-én, amikor a nagyvilágban szerzett tapasztalatait mutatja be a Dumaszínház színpadán.

A kisgyermekes családosoknak sem kell tartaniuk attól, hogy program nélkül maradnak, ugyanis a poroszlói Palacsinta Fesztivál július 16-án szeretettel vár minden édesszájút egy kis finomság kóstolására.

Szabadtéri színházak sora is várja az érdeklődőket július 15-én az ország több pontján; A Magyar Állami Népi Együttes látványos táncelőadást mutat be a Debreceni Nagyerdő Szabadtéri Színpadán, Nyíregyházán az Anconai Szerelmesek 2 című darabot tekinthetik meg a Móricz Zsigmond Színházban, valamint a Pécsi Szabadtéri Játékok keretében az Elvis, Oltár, Miami előadás is kellemes szórakozást biztosít.

elvis_oltar_miami_602
Forrás: www.jegymester.hu

Mivel a fesztiválokból ugyebár sosem elég, azokból is bővelkedik a júliusi hónap. A hajdúböszörményi Kotta Fesztiválon július 8-án és 9én többek között A Kowalsky meg a Vega együttest, a Heaven Street Seven és Balkan Fanatik együttes biztosítja a szórakozást.

Orosházán július 15-én a Sör-Virsli fesztiválon kapcsolódhatunk ki olyan fellépők társaságában, mint Caramel, a Tankcsapda, a Neoton Família Sztárjai, Kasza Tibi, a Hősök, és még sokan mások.

sor-virsli-fesztival-oroshaza-gyoparosfurdo-2016
Forrás: gyoparosfurdo-oroshaza.hu

A Tőserdő Szépe Fesztivál Lakiteleken július 15- én és 16-án kulturális, zenei és gasztronómiai rendezvényekkel várja az érdeklődőket.

Szintén július 16-án, Tégláson amatőr pop-és rockzenekarokat ismerhetünk meg és szerezhetünk új élményeket a Tóalj Fesztiválon.

Az opera kedvelői sem maradnak program nélkül: a Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivál izgalmas programokkal várja a július 15-16-17-én Tiszafüredre látogatókat. Számos táncos és zenés előadás, bemutató, jelmezkiállítás színesíti a rendezvénysorozatot.

17792-termeszet-operahaza-tisza-tavi-fesztival
Forrás: www.programturizmus.hu

Kelet-Magyarország egyik legnagyobb fesztiválja, a Campus Fesztivál a pezsgő Debrecenben július 20. és 24. között várja a zene szerelmeseit a Nagyerdei Stadionban. A négynapos rendezvényen olyan fellépők gondoskodnak a hangulatról, mint a Jess Glynne, a Clean Bandit, A Theraphy?, a Kensington vagy a Tankcsapda.

campus2016_1
Forrás: szallasorigo.hu

A júliusi hónap zárásaként pedig 27. és 30. között indul a 2012-ben a köztudatba berobbant East Fest, Kelet-Magyarország egyik legnagyobb zenés fesztiválja, Mezőtúron. A helyszínen olyan előadók biztosítják a szórakozást, mint például: a Halott Pénz, Wellhello, Bárány Attila, a Droplex, Majka és Curtis és még sokan mások.

 

Nincs megjeleníthető cikk