A Zsinagóga udvar zsibongása – Nyári programokról tartott sajtótájékoztatót a Szimfi

0
A Zsinagóga udvar zsibongása – Nyári programokról tartott sajtótájékoztatót a Szimfi

Sajtótájékoztatót tartottak a Szimfónia Kávézó és a Zsinagóga udvar nyári programsorozatáról, mely a Jam Music és az Öröm a ZENE Tehetségkutató közös programjával indul május 27-én. Kertmozi is lesz, Tiszta szívvel, Gyalog galoppal!

Az elsőként terítékre kerülő téma a május 27-én esedékes Öröm a ZENE Tehetségkutató volt. A tehetségkutató nívóját emeli, hogy olyan zenekarok nyerték meg eleddig, mint a Margaret Island vagy a hétvégére is idelátogató Koalabell, de Szatmári Juli neve sem ismeretlen a helyi közönségnek. A tehetségkutató országos lefedettségű, hiszen 19 megyei, egy budapesti és egy székelyudvarhelyi állomás is szerepel a sorban.

A díjak sem jelentéktelenek, hiszen a győztes nyereményének összértéke 3.000.000 Ft, melyből egymillió a HANOSZ (Hangszeresek Országos Szövetsége), kétmillió forint pedig a Cseh Tamás Program által felajánlott támogatás. A 21 területi selejtező nyertesei ezen felül a Cseh Tamás Program döntőjének első fordulóján automatikus továbbjutónak számítanak.

A szombati szakmai zsűriben helyet foglal egy delegált a Cseh Tamás Program képviseletében, egy pedig az Öröm a ZENE országos tehetségkutató és gondozó képviseletében, a helyi vonatkozású zsűritag szerepét pedig Prieger Szabolcs vállalta.

A szakmai zsűri a hangszeres tudás mellett a szövegvilágot, valamint az összképet is pontozza külön-külön 10 ponttal. A fennmaradó 20 pontot az egyediség és az eredetiségre való törekvés fogja hozzátenni a teljes 50 ponthoz.

A tehetségkutató szombati, 13 órakor kezdődő fordulójára a kiválasztott 12 zenekarból 11 lép színpadra. A zenekarokról és az egész nyári programsorozatról ide kattintva olvashat.

Nincs megjeleníthető cikk