„Egy a lényeg, hogy az emberek vegyenek könyvet a kezükbe, ezt kell elérni bármi áron” Interjú Lakatos Leventével

0
„Egy a lényeg, hogy az emberek vegyenek könyvet a kezükbe, ezt kell elérni bármi áron” Interjú Lakatos Leventével
fotó: Szép Kornél

A 2014-es év legjobb írója, s a legjobbnak választott könyv szerzője Lakatos Levente volt. Az írói pálya mellett a hölgyek körében is osztatlan sikernek örvendő fiatal szerző „Az én sztorim” című előadással járja be szerte az országot.

Az ide ellátogató rajongók megismerhetik Levente életének legfontosabb állomásait, és egy kötetlen beszélgetés során nyerhetnek bepillantást sikerének titkaiba. Egy ilyen találkozó után beszélgettünk mi is a magyar szórakoztató irodalom egyik legsikeresebb írójával, Lakatos Leventével!

fotó: Szép Kornél
fotó: Szép Kornél

A minap rákattintottam a profiljára az egyik közösségi oldalon. Az én ismerőseim közül 50 felhasználó kedvelte, abból 49-en nők. Tekinthetjük a műveit női irodalomnak?

– Általában nőkhöz áll közel, amit írok. De például a LoveClub-ban van egy olyan rész, ami kifejezetten a férfi olvasóknak szól. Egy férfi belső monológját írja le egy olyan kérdésről, ami minden fiatal férfit legalább egyszer megérint. Alapvetően az is elmondható, hogy a férfiak, főleg a fiatalok kevésbé szeretnek olvasni, mint a nők. Inkább a videojáték, filmek, amit ők szeretnék, s nem könyvet vesznek a kezükbe. Az is probléma talán, hogy a férfi irodalomnak szinte nincs is itthon kultúrája. Sokakat érdekel, például egy terroristás- beépülős vonalra épülő könyv, de sokkal közelebb áll hozzám egy lélektani fejlődés leírása, mint az észnélküli lövöldözés.

Amikor elmeséltem a barátnőmnek, hogy Önnel fogok interjút készíteni, megmutattam neki egy képét, és azt mondta nagyon hasonlít Mario Casas-ra….

– Ezt még soha senki nem mondta…(nevet)

Az interjú folytatását IDE kattintva olvashatjátok a zaol.hu-n.

Nincs megjeleníthető cikk