7+1 csapat jutott be a Team Slam Országos Bajnokság Döntőjébe

0
7+1 csapat jutott be a Team Slam Országos Bajnokság Döntőjébe

Szombaton az Anker’t adott helyet a Team Slam Országos Bajnokság előválogatójának. Politikai szövegekből nem, teltházból azonban volt hiányérzetünk.

Lassan szállingóztak a slam poetry csapatok a bajnokság előválogatójára: sokan még a párjuk keresték és Pion István is egyedül maradt a konferálással. Csider István Zoltán nem tudott eljönni: így lett Csioff – a Csion bölcsei után szabadon. A zsűri viszont teljes díszben a bíráló asztalhoz fáradt: Szendrői Csaba (az Elefánt zenekar frontembere), Babiczky Tibor (szerkesztő, költő, műfordító), Tolnai Eszter (kétszeres team slam bajnok), Miklós Melánia (dramaturg) és Pege Ibolya (slammer, közönségzsűri).

Pion István vezette az estet – éppen a győztes csapatokat hívja a színpadra Fotó: Lutor Katalin

A szövegek tematikáját alapvetően meghatározta a választás hangulata. Sok politika- és társadalomkritika bújt a szövegekbe. Volt választási buzdítás nem egy, viszont volt, aki megállta, hogy ne dolgozza bele szövegébe az aktuális állapotokat. A BBSM (Baranyai Barna, Sallai Márk) csapat például egy “hepidepi-mérővé” alakult, s konklúzióként levonták: a balansz sosem önti el az embert kiugró boldogsággal – egyszerűen unalmas. Lételemünk boldognak vagy szomorúnak lenni, lételemünk kilendíteni a mérőt az egyik vagy a másik irányba.

A tavalyi team slam versenyen nyújtott sikeres szereplésük miatt azonnali döntőbejutóként kvalifikálta magát a Munkatársak, a Harmadik Vonal és a Csion bölcsei. Ők így az előválogatón nem, de a színpadon azért megmutatták magukat. Ötvözve csapataikat Munkavonal (Juhász Márton, Maier Péter, Munding Márton, Szén Benjámin) néven adtak elő egy fergetegesen jól kidolgozott és koreografált produkciót.

A továbbjutók:

Jelenlegelérhető – Eszenyi Fanni, Pinthér Anna
BBSM – Baranyai Barna, Sallai Márk
A Komädiash – Nagy Sándor, Ragályi-Szabó Dávid
Különben bepöccenünk! – Paukovics Gergely,Székely Zoárd
P’kSÉG – Pintér Kristóf ‘Signo’, Varga Zoltán ‘Vargas’
4th down – Bárány Bence, Gábor Tamás Indiana
kajakra bírom dzs! – Fejér Johanna, Szegedi Fanni
DMT – Bíró Dénes, Irlanda Máté, Tasi Manó


Lutor Katalin galériája


 

Nincs megjeleníthető cikk