Hétvégi albumajánló: The Growlers – Chinese Fountain

0
Hétvégi albumajánló: The Growlers – Chinese Fountain

A Chinese Fountain az az album, ami meghozta a sikert a The Growlers számára, egyedi és utánozhatatlan hangulata pedig rabul ejti a hallgatóságot.

A The Growlers 2006-ban alakult, azóta már hét stúdiólemezzel és számos kislemezzel büszkélkedhetnek. A zenekar Brooks Nielsen énekes és Matt Taylor gitáros véletlen barátságából született, amikor is Brooks füvet akart venni, és éppen Mattnél volt eladó. Ilyen barátságból születő zenét nehezen tudunk úgy elképzelni, mint egy tartalmas, profin összerakott anyagot, de a The Growlers megmutatta, hogy igazán minőségi zenét tudnak létrehozni, és teltházas koncertekkel turnézzák végig az Egyesült Államokat és Európát.

A zenei stílusukat a Beach Goth stílusba sorolják, amiben ötvözik a szörfös, popos, szintis, rockos, indies és pszichedelikus ritmusokat, ebből pedig egy könnyed, élvezhető, de mégis tartalmas, jól megkomponált, egyedi és fülbemászó zene születik.

A 2014-ben az Everloving Recordsnál megjelenet Chinese Fountain a zenekar ötödik nagylemeze, amivel sikerült igazán befutniuk. A 11 számot tartalmazó, 38 perc 45 másodperc hosszú albummal bebizonyították, hogy tudnak újat mutatni a klasszikus gitár/basszusgitár/dob/ének felállású, zenéléssel próbálkozók tengerében. A lemezt a megjelenésekor a kritikusok az év legjobb gitáralbumaként emlegették. A zenekar maga is úgy nyilatkozott a korongról, hogy ez már egy tudatosabban megkomponált, érettebb anyag a korábbiakhoz képest. Habár a számok és az album is teljesebbnek hangzik, továbbra sem hiányzik belőle az egyedi, nyers Growlers hangzás, ami igazán szerethetővé és különlegessé teszi a zenekart. Az őszinte dalszövegek nagyon jól működnek együtt a hangzással, bár a dalok szólhatnának akármiről, az énekes különleges, egyedi hangja úgyis elragadja a figyelmet a tartalomról.

Az albumnak, és úgy összességében a The Growlers zenéjének abban rejlik az ereje, hogy a dallamok fülbemászók, az énekes hangja magával ragad, és ez az egész olyan egyedi hangulatot teremt, amiben az ember órákig tud létezni úgy, hogy közben egyszerre teljesen nyugodt, akar őrülten táncolni és egy fesztivál közönségében ugrálni. Aki kicsit is fogékony erre a hangzásra, azt hamar rabul fogja ejteni a zenéjük szavakkal leírhatatlan hangulata, ehhez pedig kezdésnek mindenképpen a Chinese Fountain albumot ajánlom, mert ebben minden megvan, ami az igazi The Growlers életérzéshez szükséges. Addiktív. Én szóltam.

Kiemelt kép: youtube.com

Nincs megjeleníthető cikk