Heti koncertajánló – 2019. szeptember 30-október 6.

0
Heti koncertajánló – 2019. szeptember 30-október 6.

Bagossy koncertrengeteg a hétre

Forrás: Bagossy Facebook-oldala

Minél népszerűbbek, annál több rajongó számára kap új jelentést a BBC rövidítés. Hat éves fennállása óta hatalmas utat járt be a Bagossy Brothers Company zenekar. Gyergyószentmiklóson, Erdélyben alakultak; fontos mérföldkőként tartják számon első koncertjüket, amit Tusványoson adtak. Nevüket a testvérpár, Bagossy Norbert és László családneve adta, az öt fiú talán ezzel is jelzi: a zenekar olyan számukra, mint egy család, szerves része az életüknek.

“Számomra a hitelesség a legfontosabb” – így fogalmazott Bagossy László. Aki részese volt már egy igazi Bagossy-féle koncertélménynek, az pontosan tudja, hogy ez nemcsak üres beszéd. Mert az ő fellépésükön jól esik a tömegnek lenni. Ők az a zenekar, akiket nem a népszerűség irányít, és ha a színpadra lépnek, nem a showelemek számítanak nekik. Nem a legnépszerűbb dalaikkal zárják a koncertet, visszatapsolás után simán eljátszanak még két kevésbé ismert számot. S mindezt letisztult őszinteséggel, léleksimogatón. Ezt az élményt a hét során négyszer is átélhetik az érdeklődők: csütörtökön a váci Városi Sportcsarnokban, szombaton a Villányi Vörösbor Fesztiválon, vasárnap pedig Ócsán és Móron találkozhatunk a zenekarral.

Mordái
Október 3. 20:00 Budapest, Gólya

Forrás: Hivatalos Facebook-esemény

Nóvé Soma legújabb, folk rock formációja, a Mordái tavasz óta van jelen a magyar zenei palettán. Megfordultak már többek között a Bánkitó fesztiválon, és a Kistehén előtt is láthatta már őket a közönség. Ezen a héten csütörtökön, az egyelőre tesztüzemben működő Gólyában játszik a zenekar.

Ivan & The Parazol
Október 04. 20:00, Budakalász, Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár

Forrás: Ivan & The Parazol Facebook-oldala

Az októberrel együtt szépen lassan beköszönt a klubszezon is, a zenekarok bejárják az ország koncerttermeit. Az Ivan & The Parazol október 4-én Budakalászra viszi el a 60’-as 70’ évek rockzenei világát idéző számait, hogy hatalmas lendülettel és energiával megtáncoltassák a közönséget. Előttük hasonlóan óriási bulival alapozza meg a hangulatot az Aurevoir, akik népzenei alapokkal ötvözik a beatet és a rockzenét. Ha a közönségnek szerencséje van, talán a közösen írt dalukat is eljátsszák, de fergeteges szórakozás semmiképpen sem fog elmaradni.

Szerzők: Feigl Zsófia, Szollár Zsófi, Novák Henrietta

Kiemelt kép: Ivan and The Parazol Facebook-oldala

Nincs megjeleníthető cikk