2019 eddig nagyon jól alakul a feltörekvő, budapesti Grabovski (Grand Club) zenekarnak, akik júliusban névváltoztatáson is átestek. Tavaly májusban megjelent Farkas, vagy bárány című számuk után a Ha felbukkansz-hoz is készült hivatalos videoklip, ami már nem csak animációs térben mozog, hanem a zenekar arcai is feltűnnek benne.

Hadik Ákos, a zenekar frontembere elmondta, hogy a névváltoztatás mögött nincs nagy történet, pusztán egy hirtelen ötletből született: “A névváltoztatás mögött semmiféle erős indok nincs, elméletet sem szeretnénk szőni hozzá, pusztán annyi, hogy ez az új név jobban tetszik nekünk.

2018 májusában megjelent Farkas, vagy bárány kislemezük volt az első nagy lépés a professzionálisabb működéshez, aminek névadó számához idén januárban el is készült a zenekar első hivatalos videoklipje Bősz Alexandra munkájának köszönhetően, aki most is hatalmas részt vállalt a legújabb, Ha felbukkansz című dalukhoz készített videóban. “Ezt a számot nagyjából egy évvel ezelőtt kezdtük el írni. A dal egy olyan helyzetről szól, amikor a környezetünk rosszallása ellenére, erős „szembeszélben” futunk valaki után. Azt az érzést írja le, amikor annak ellenére is ragaszkodunk valakihez, hogy nekünk az inkább fájdalommal jár. A szöveget dobosunk, Takács Szilárd segítségével, valamint Bándi Mátéval írtuk közösen egy nyári alkotótáborban. A zenei világ is ezt a melankolikus érzést igyekszik átadni. A felvételeket és a mixet Lee Olivérrel csináltuk Budaörsön a Kunyhó stúdióban. A mastert Szabó Szebasztián csinálta. A most megjelent videoklipet Bősz Alexandra és Pintér Ádám készítették. A jeleneteket nagyrészt Budaörsön forgattuk olyan helyeken, ahova rendszeresen járunk (Postart, Kunyhó). Innen is szeretnénk megköszönni a lehetőséget a helyszín biztosításáért! ” – mesélte Ákos a videoklip és a szám kapcsán.

Fotó: Erdős Balázs

Ákos egy titokba is beavatott minket, hiszen megtudhattuk, hogy nagylemezzel is készülnek, ami szép lassan kezd körvonalazódni, a számok készülnek, a koncepció pedig még alakulóban, de feltehetően tartalmazni fog új elemeket is: “Jelenleg dalokat gyúrunk az első nagylemezünkre, amely ősszel fog megjelenni. Nagyon izgatottak vagyunk, hogy fog elsülni az album, ugyanis mindenki másféle zenét szeret a bandában, eltérő stílusokból merítünk inspirációt; ez az eklektika erősen érződni fog a lemezen. Nem szeretnénk örök hűséget fogadni egy adott műfajnak, hanem minden tag igyekszik belevegyíteni a kondérba a saját zenei elképzeléseit. Így a nagylemezen majd lesznek melankolikus érzelmes, zúzós riffelős, elszállós instrumentális, vagy akár szép zongorás darabok is.


Bio:

A 2016 tavaszán alakult zenekar egy szoros egyetemi barátság szüleménye. Kezdetben egyetlen bulira álltunk össze feldolgozásokat játszani, de túl jól éreztük magunkat egymással, így elkezdtünk saját dalokat írni magyarul, rockul. A négydalos “Farkas, vagy bárány” kislemezünk 2018 májusában jelent meg és a címadóhoz klip is elkészült. Három éves fennállásunk óta megjártunk menő budapesti klubokat (A38, Akvárium, Kuplung) és vidéken is egyre gyakrabban bukkanunk fel (Szeged, Baja, Gyula, Békéscsaba). Nincsen kristálytiszta műfaja a bandának, de amit közel érzünk magunkhoz, az a garage/indie/beat/alter irányzatok.


Az új névvel, de a régi bandával először augusztus 3-án találkozhattok a Dürer Kertben, ahol a közelgő nagylemez pár dala már bevetésen lesz! Ezt követően pedig augusztus 11-én a kámi Nyolc Ág Művésztáborban is fellépnek.

https://f21.hu/portre/bandaportrek-16-grand-club/

Kiemelt kép: Erdős Balázs