Délután 16 órakor kezdődött az iskolás korosztály gálaműsora, mely este 19 óráig tartott, mindösszesen 18(!!!) részre lebontva, így nem maradtunk egy pillanatra sem izgalom és szemet gyönyörködtető koreográfiák nélkül.

A nyitó koreográfiában az oktatók léptek fel a kétemeletes színpadra és szemfényvesztően jó illúziókkal dobták fel a hangulatot. A műsor szállóigéje a “live”, azaz az “élő” volt, ami meghatározott minden nagyobb, összerakott koreográfiát, főleg ebben a nyitó részben kapta a legnagyobb szerepet. Az oktatók: Horváth Szandra, Rácz-Fodor Bernadett, Lukács Nikoletta, Prán Cynthia, Vörös Orsolya, Vörös Vivien, Tóth Gábor.

A második rész a köszöntő volt, majd következtek az oktatói blokkok. Az első csoport-csokorban Prán Cynthia tanítványai léptek fel. Az öt kis csapat sorrendben: Lie’ mix, Bubbles, Mini manók, Ice cream, Zero Point.

A következő blokkban Vörös Orsolya táncosai léptek fel, szintén öt csapattal: Jazz, Boo Kids, Flow dance, Domino kids, Sassy8.

Ötödik állomásként a díjátadó következett, ahol Babos András és Tóth Gábor egyesületvezetők bemutatták a tanárokat és megköszönték nekik az évadbeli munkájukat, de egy nagyon pozitív meglepetéssel is szolgáltak a diákok és a szülők számára. Mégpedig azzal, hogy nemsokára újabb Energy-s taggal bővül a csapat, hiszen a diákjaik körében imádott Horváth Szandra (Szancsi) babát vár. Ezúton oldalunk is gratulál a kismamának és a családnak!
A díjátadón 12 gyermeket díjaztak, hiszen többen is vannak olyanok, akik nem csak egy csapatban táncolnak, így akár heti 2-3 sőt, 4 edzésen is részt vehetnek, így rengeteg időt és energiát fektetnek fejlődésükbe és a táncba.

A dijátadót követően újabb három tanár oktatói blokkja következett, Vörös Viviené, Lukács Nikolettáé és Tóth Gáboré egy-egy csoporttal. Sorrendben a Hope team, Spry dance team és a Discrimination csapata. Az utóbbi egyedisége, hogy egy az egyben komplett fiú csapat. De a vélemények szerint és a mutatott produkció alapján is nagy jövő vár még a srácokra.

A hetedik részben mutatták be az első, nagy szabású műsort a gála alatt, melyet Prán Cynthia koreografált Children címen. Ebben Cynthi több csoportja is részt vett, témájául a modern, elektronikus világunk került szembeállítva a régi, felhőtlen gyerekkorral. Nagy siker fogadta a közönségben, roppant összetett és nagy munka állhatott a csoportok összehangolása és a koreográfia megalkotása mögött.

Ezt az előadást ismét két oktatói blokk követte. Az első Horváth Szandra négy csapata alkotta: Dance factory, Smarties, Minions, Non stop. Majd Rácz-Fodor Bernadett öt csapata: All in , Chapter II., Bascats, Energy Bomb, Energiser.

A tizedik lépcsőfok ismét egy nagyműsor volt, melyet Horváth Szandra koreografált és az ő csapataiból állt össze, majd Vörös Orsolya és Tóth Gábor nagyszerű, a több helyen is elhíresülő páros műsora következett. Mind a kettő erős témákat ölelt fel és odaragasztotta a közönség tagjainak tekintetét a színpadra.

Ezt követően a Rácz-Fodor Bernadett által koreografált nagyműsor is sorra került a táncosaival. Igazi fekete-fehér harc folyt a színpadon, Vagy akár mondhatnám azt is, hogy a zöldek harcoltak a gépekkel, hiszen ennek a műsornak a témája a természetvédelem volt, címe pedig a “This is a mad world”.

Extra produkcióval is készült az egyesület, melyben egy nosztalgiavideót tekinthetett meg a közönség az elmúlt sok év történéseiről és gáláiról összeállítva. Megható volt végignézni, ahogy évről évre mennyi minden változott és hogy fejlődött az Energy nagy-nagy családja. A produkciót fényesítette Korponay Zsófia(színésznő, énekesnő) gyönyörű hangja, A videó alatt még meghatóbbá tette a hangulatot egy Adele számmal.

Az érzelmes pillanatokat követte egy újabb nagyműsor Vörös Orsolya koreográfiájával, az Alive. Majd a híres japán dobos egyesület, az Ataru Taiko lépett fel egy breakműsor keretében, melynek összeállítói: Kőhalmi András és Kövér Norbert.

Az utolsó előadásban a tanárnők szerepeltek Dollhouse cím alatt, melynek koreográfiáját Vörös Orsolya és Rácz-Fodor Bernadett állította össze. Lezárásképpen vérfagyasztó emlék marad mindenki számára az egyszer biztos, őszintén mintha egy horrorfilm előzetesét tekintettem volna meg, viszont így is tetszett mindenkinek ez a merész húzás.

Természetesen a hét órára tervezett finálé volt a legnagyobb hatású, ahol az összes fellépő táncos együtt, egy hatalmas koreográfiával teljesen letaglózta a közönséget, és nem csak a műsor volt színes, hanem végül az egész Agora, de szó szerint, hiszen nem volt hiány a színes festékekben és vigyorral teli arcú gyermekekben. Nagyszerű élmény volt mind a nézők, mind a táncosok számára a gála, pusztán annyit tudok mondani, hogy várjuk a jövő évet, ami legyen szintén, legalább ennyire sikerekben gazdag.

Herczeg Ákos galériája a gáláról: