A Youtube hemzseg az igénytelen tartalmaktól és vlogoktól, de Szirmai Gergely csatornái nem tartoznak ezek közé. Ő már letett valamit az asztalra, tudja a szakma csínját-bínját, minden alkalommal igényes tartalmat gyárt – nincs ez másként szépen cseperedő újabb csatornájánál, az AFK légiónál sem.

India egy másik kontinensen van, egy egészen más kultúrkör, a legtöbb európai számára a mérhetetlen tömegű ember és a mocsok, bűz befogadhatatlan. Szirmai Gergely mégis ellátogatott oda egy fotós barátjával, Ferenci Péterrel, mert szerinte “az életet úgy lehet megtapasztalni, ha az ember felvállalja, hogy mocskos lesz”. Az AFK Légió (Miénk a Világ szlogennel) a Szirmai-birodalom része, természetesen a Hollywood Hírügynökséggel és GameDayIrodával egyetemben.

A dél-ázsiai ország felfoghatatlan embertömeggel rendelkezik – nevezhetnénk lakosságnak, de 1,311 milliárd fő már nem az, hiába még mindig csak második legnépesebb állam India Kína után. Részben a tömegből is adódik, hogy ez az ország nem a legigényesebb utazóknak való, hiszen India egy olyan hely, ami megmutatja a valóságot: a Föld túlnépesedését, az egyenlőtlen pénzelosztást, a nagyon gazdagokat és szegényeket, a hindu vallásból eredő tehénimádatot, a majmok hadát. De nem mehetünk el szó nélkül a Gangesz (szent folyó) melletti halottégetésről sem: a hamvakat elégetik majd a folyóba szórják – ott ez teljesen hétköznapi, elfogadott (ráadásul szent) dolog, ráadásul mindet úgy, hogy utána a gyerekek abban fürdenek, az asszonyok ott mosnak, és a zarándokok (betegek, haldoklók is) isznak, megmerítkeznek benne, hogy megszabaduljanak földi bűneiktől.

A bombayi kultúrsokk után Szirmai Gergely egészen megkedveli az országot, felismeri szépségeit és természetesen hibáit. Rengeteg döbbenetes élményben lesz része és a legtöbbet megmutatja nekünk kameráján keresztül is. Videósorozata baktériummentes és büdös szagok nélküli virtuális szórakozás, rácsodálkozás Indiára. Egyébként is rendkívül igényes, jól megszerkesztett tartalmakat rejt a csatorna, Vietnámtól kezdve a SilkwayRallyn át a Seychelles-szigetekig  – persze sorolhatnánk még. Ráadásul a napokban indult el a nepáli túra, Suhajda Szilárd és Klein Dávid “első lépéseinek” nyomon követése.

Tartalmakért kattints az alább található AFK Légió csatorna feliratra! Jó virtuális utazást mindenkinek s kalandvágyra fel!

AFK Légió csatorna