Berki Krisztián egész pályafutása során kiemelkedő személyiségű sportolónak bizonyult. A lólengés úttörőjének is nevezhettük, amikor 2012-ben úgy nyert aranyat Londonban, hogy egy addig soha nem látott gyakorlatsorozatot hajtott végre. Ennek a legjellemzőbb mozzanata volt,  – szaknyelven – amikor bemutatta a Thomas orsót kápán. Most már ennek az elemnek sem lesz ilyen bonyolult neve, hiszen mától a sporttörténelemben ezt Berki-ként fogják nevezni.

Gondolom nem csak én voltam úgy vele amikor eleinte még szakértelem nélkül csodáltam ezt a sportot, hogy érdekesnek találtam a Magyar-vándor és a Sivadó-vándor elemeket, hiszen annyira magyarosnak hatottak, viszont akkor még azt gondoltam ez csak a magyar nyelvben a megfelelője egy-egy idegen nyelven használatos elemnek. Mint később számomra is kiderült, ezt eléggé félreértettem, hiszen ezeket az elemeket is nem másokról, mint magyar sportolókról nevezték el, mégpedig Magyar Zoltánról és Sivadó Jánosról, az előbbiről 1972-ben, az utóbbiról 1974-ben.

Roppant érdekes volt hallgatni – na és persze nagy büszkeséggel töltötte el az embert – amikor tv hiányában – egy angol streamen néztem az idei olimpia lólengés gyakorlatait és visszaköszöntek a magyarból hallott elemnevek: Magyar-rover és Sivadó-rover (persze szörnyű kiejtéssel 😀 ). Viszont ha már így alakult, három a magyar igazság, és jövőre már a 3. elem jelenik meg ebben a sportban, mely egy magyar sportoló nevét viseli. Ennél nagyobb dicsőség egy sportoló életében nem is létezhet.

“2008ban mutattam be először a Thomas orsót kápán… Londonban ezzel kezdtem a gyakorlatomat… Sok mindent elérhet egy sportoló, de az, hogy elemet neveznek el róla talán a legnagyobb dicsőség a pályafutásában!!! 9 év telt el ès jövőre már Berki elemként szerepel a kódban ès E értékű erősséget kapott!!! ????? – Írta a névadó magyar olimpikon