A szombathelyi LvL Up Esport Bár ugyan még nyitásának fél éves évfordulóját sem ünnepelte, múlt hét szombaton mégis sokakkal megismertette magát a megyeszékhelyen. Szervezésükben ugyanis létrejöhetett egy anime tematikájú nap, amire korábban csak a sokak által kedvelt budapesti MondoConon volt lehetőség.

Mindenféle maskarába bújt emberek, japán mondatok, anime főcímdalok a karaokegépben – egy igazi rajongónak ennél nem is kell több. Szombat este a LvL Up szombathelyi bárja felöltötte kimonóját és szeretettel várta az anime-fanokat. A bár kínálata egyébként is hasonló stílust mutat. A falakon online játékok, animék, mindenféle filmek képei díszelegnek, a lépten-nyomon kiállított Star Wars figurákról nem is beszélve, amik között igazi relikviák is rejtőznek. Az itallapon minden koktél egy fantázianevet kapott, szintén valamely filmes vagy játékbeli karakter után. Már ez is maga a Paradicsom egy „kocka” számára, azonban ez a szombat kicsit más volt. Meghirdetett cosplay (anime jelmez) versenyre, karaokeversenyre érkeztek a szórakozni vágyók, akik közül sokan tényleg kitetettek magukért, időt és pénzt nem sajnálva készítettek jobbnál jobb ruháikat. Miközben sokan elkezdtek a barátaikkal társasozni, a bátrabbak kiálltak a közönség elé, hogy elénekeljék kedvenc anime főcímdalaikat.

Végül este tíz órakor mindkét verseny közönségszavazása lezárult, és a nyertesek italkuponok boldog tulajdonosai lettek. A jó hangulatban éjfélig folytatódott az éneklés és a játék, sokan pedig az emeletre indultak a barátaikkal, hogy valamelyik konzolon, vagy számítógépen csépeljék egymást. Pontban éjfélkor pedig megkezdődött a tombolasorsolás. A nyeremények között volt a bárban beváltható italkupon, ingyenes játékidő és persze animés ajándéktárgyak is. 

Simon Gábor, a hely egyik tulajdonosa elárulta, hogy sok ilyen és ehhez hasonló programmal készülnek még a jövőben, ezért aki most lemaradt, ne csüggedjen, hiszen lesz még alkalma máskor is részt venni ilyen rendezvényen.


Lutor Katalin galériája