Idén 10-18 év közöttiektől és 18 év felettiektől várják a gyepes élőhelyek gerinces állatfajait bemutató képeket.

A Grassland-HU LIFE integrált projekt keretében a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. és projektpartnerei fotópályázatot hirdetnek, amelynek célja a gyepes élőhelyek értékeinek, jellemző növény- és állatfajainak bemutatása, népszerűsítése, és ezen keresztül a figyelem felhívása védelmük, illetve megőrzésük fontosságára. A pályaművekben az állatfajokat természetes élőhelyükön kell bemutatni.

Fotópályázat
A tavalyi pályázaton 2. helyezést és közönségdíjat nyert Káldi József Integetés című fotójával. Forrás: hermanottointezet.hu

Egy pályázó legfeljebb 5 fotót küldhet, melyeket a zsűri anonim módon bírál el. Az általuk kiválasztott 30 legjobb fényképet díjazzák – ezen belül a zsűri 1–3. helyezettet választ, s emellett a legjobb képek körében közönségszavazást is meghirdetnek a Grassland-HU Facebook-oldalán.

Az ünnepélyes díjátadót és kiállításmegnyitót 2022. szeptember végén rendezi meg a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. A díjazott képek a Grassland-HU LIFE IP honlapján is megjelennek. A kiállítást követően – az ősz folyamán – a képek vándorkiállításra indulnak az ország egész területén. Az alkotások a Grassland-HU LIFE integrált projekt partnereinek bemutatóhelyein lesznek megtekinthetők.

A teljes fotópályázati kiírást itt olvashatod el.

Kiemelt kép: Grassland-HU Facebook