A Variety értesülései szerint a nagy stúdiók teljes fegyverzettel készülnek a szemlére. 

f21

Múlt héten beszámoltunk a velencei fesztivál idei remek zsűrijéről, most pedig az egyik legtekintélyesebb amerikai filmes lap, a Variety megszellőztette, hogy milyen felhozatalra lehet majd számítani a nyár végi szemlén. Velence egyike az A-kategóriás filmfesztiváloknak, így aki itt jó kritikai visszhangot zsebel be, akár Oscar-jelölésre is pályázhat.

A Lidón lehet Olivia Wilde második filmjének, a Don’t Worry Darlingnak a premierje. A fiatal rendezőnő első rendezése, az Éretlenségi nagy sikert aratott, második alkotásához pedig Florence Pugh-t, Harry Stylest és Chris Pine-t is sikerült megnyerni. A filmben egy fiatal pár életébe nyerhetünk bepillantást, miközben az idill a titkok hatására felbomlik. Az ’50-es években játszódó mozi műfaja szerint pszichothriller.

Szintén velencei premiert kaphat Noah Baumbach várva-várt új filmje, a White Noise, melyben Adam Driver és Greta Gerwig játssza a főszerepet. Don DeLillo regénye adaptációjában egy kisvárosnak kell szembenézni a közelgő katasztrófával és a halállal. A film a Netflixen debütál majd, de nem ez lesz a streaming-szolgáltató egyetlen fontos velencei premierje, hiszen Ana de Armas főszereplésével jön Andrew Dominik rendezésében a Marylin Monroe életéről szóló Blonde.

Alejandro González Iñárritu egy újságíróról szóló drámával vehet részt a fesztiválon, de a Szólíts a neveden direktora, Luca Guadagnino is ott lehet majd a szemlén, ráadásul legújabb, Bones and All című alkotásának ismét Timothée Chalamet a főszereplője.

A teljes versenyprogramot jövő héten jelentik be. A fesztivál idén augusztus 31-én kezdődik és szeptember 10-én ér véget.

Kiemelt kép: Dont Worry Darling (forrás:TMDb.com)