#áthatás – Köszönöm!

0
#áthatás – Köszönöm!

“Fiatalok vagytok ti még ehhez!” – “Nincs elég tudásotok!” – “Meg fognak titeket törni!” – “Nem fogjátok bírni!” – Ilyen, és ehhez hasonló megjegyzésekkel fogadtak, amikor 2015 őszén megálmodtuk az f21-et. Jelentősen kevesebb pozitív jókívánság hagyta el az emberek száját a kissé őrült ötletünk kapcsán. De tele voltunk fiatalos lendülettel és világmegváltó tervekkel, így miért is ne csaptunk volna bele büszkén 2016. január 23-án ennek az oldalnak az elindításába. Három éve. Napra pontosan.

Emlékszem az első olvasónkra, akit feldobott egy órával az indulás után a statisztikai felület. Könnyek szöktek a szemembe. Bár feltehetően én voltam, mivel egy másik ablakba természetesen meg volt nyitva az oldal, hogy csodálhassam a frissen született gyermeket. Meg kell hagyni, csúnya volt és amatőr. Azt is, hogy annyi hiba volt benne, amennyit még ma sem győzünk javítani több, mint ezer nap elteltével. Aztán egyet pislogok, és itt vagyunk 2019-ben, szintén január 23-án. A gyermek már szépen beszél, óvodába készül, sokszor a kezét sem kell fogni. Nem egyszer remegtem a dühtől, és volt, igen, még nekem is volt olyanom, hogy úgy éreztem, eddig bírom. Ezerszer hallottam már visszacsengni a fülemben a kezdés előtt bevésődött rossz jóslatokat.

Ma megvárom az éjfélt és az első olvasót. A nevét valószínűleg soha nem tudom meg, az is lehet, hogy megint én leszek az, ahogy gyönyörködöm a gyorsan növő gyermekben. És lehet ismét könny fog szökni a szemembe, de annyi biztos, hogy büszkeség fog eltölteni annak láttán, amit nézek. Ilyenkor szokás megköszönni mindenkinek, de, ha kiemelném a neveket, nem hogy áthatásba nem férne be, de valószínűleg mindenki megunná a harmadánál a nevek olvasását. De álljon itt egymagában a rengetegért, hogy hálás vagyok! Mert igen, fiatalok voltunk és vagyunk is ehhez, nem is volt elég tudásunk, nem is kérdés, és nem egyszer próbáltak minket megtörni, de tudjátok, bírjuk! És ameddig jogomban áll ennyi ember szavát egyetemesen közölni, kimondhatom, bírni is fogjuk! Ez a mi erősségünk, ezt köszönöm mindenkinek!

Vincze Bence


Kiemelt kép: Balsay Dorina

Nincs megjeleníthető cikk