Nem
vagyunk
normá
lisak!

Ezt üvöltöttük tavaly augusztusban Nagyharsány füvét mezitlábazva a tizedik Katlan utolsó estéjén, két Kiscsillag szám között. Lezártuk akkor azt a pár napot. Megkezdjük majd a mostanit. A kétezertizennyolcasat (július 31. és augusztus 4. között). A tizenegyedik Ördögkatlan Fesztivált. Á!

Tizenegyedik – szóval tizenegy okra faragtam a sokat, ami miatt érdemes. Jönni, mármint

Egy

A környezet. A Nagyharsány-Kisharsány-Villánykövesd-Beremend magú környezet. Beköltözni öt napra a Villányi-hegység lábához, ebbe a kis fészekbe, inni a levegőt, beszippantani a látványt, ez az egész itt maga a nyár, az az igazi dinnyeáruló, forróaszfaltos, selymesestés Nyár. Lágy öl. Béke.

Kettő

Zene! Egyik koncertről a másikra, vége nincs is. A város zenés eseményeinek kitágított, frisslevegős változatai – Quimby, 30y, Budapest Bár, Bohemian Betyars & Parno Graszt (Igen. Közösen.), Wombo, Kiscsillag (a megszokott és megszeretett, és ezen kívül most A Semmi Konferencia című „koncert-színház” is utazik velük). A nagyszínpadokon például ők. Meg aztán Grund, Tompos Kátya, Hrutka Róbert és Nagy Dániel Viktor és a friss, fiatal jobbnál-jobbak az Árokpart Bárban…

Három

Sátortábor lesz itt az egész világ, a helyiek kertjei legalábbis – igen. Közel minden, kerti zuhany, konnektor, jó esetben árnyék, jószomszédok. Előre helyet foglalni érdemes.

Négy

Bor.

Öt

Színház, színház. Jó ízléssel, sok ízzel. K2 (Menyasszonytánc), Sztalker Csoport (Míg fekszem kiterítve) – mindkettő bemutató, FAQ (Váratlanul, IzlandMagyarország), Titkos Társulat (Tótferi), Nézőművészeti Kft. (Kivettem a fejemből egy gömböt). A Katlan-gyermek Mulatság mint megunhatatlan. Pajtaszínház. És vidék- A mi osztályunk, Leenane szépe, A vágy villamosa… Néhányat említve. Sorbaállást és vándorlást megérő előadások, könnyhullatást kiváltók – ha időben ütközik kettő.

Hat

Párakapu. Van párakapu.

Hét

Az emberek. Öten-hatan sörrel ülni a főút mellett kendőkbe bugyolálva, tüzet adni és megtudni hogy szomszéd, aki kérte, integetni a tegnap-még-nem-reggel-óta-igen ismerősnek az esti koncerten, mert nem hallaná a köszönést, a sültkrumplishoz irányítani a kedves nénit, ez mind Katlan. Családféle -ha ilyen mézesnyelven akarunk fogalmazni. Ha nem, akkor csak: jó. Együtt, nagyon jó.

Nyolc

Gyerekbarát fesztivál. Mese, dal, színház, bütykölde. És málnaszörp.

Kilenc

Az ég. A Katlan fölötti-fajta. Például éjjel, akkor már meleg sincs, csak az a rengeteg csillag és lehet bámulni meg szépeket gondolni. Az ég miatt is érdemes.

Tíz

Stoppolás a települések között. Jár fesztiválbusz, de várakozás közben (vagy helyett) hasznos az út széléről kitartott hüvelykujj. El is visznek. Van hogy messzebbre is. Van, hogy téged meg az összes barátodat. Van, hogy jó a zene az autóban. Van, hogy aztán mégis jön a busz.

Tizenegy

Folyamatosan bővül a programkínálat. Lesz még, lesz több! Született egy kis füzet, amiben látható a teljes programelőzetes, Itt.

Ha lehetne, ha tehetnénk, benéznénk mindenhova?
Nem vagyunk normálisak.

Kiemelt kép: nlcafe.hu