Írások és töprengések – Fűzfa Balázs két új könyvének bemutatója

0
Írások és töprengések – Fűzfa Balázs két új könyvének bemutatója

A 88. Ünnepi Könyvhét és 16. Gyermekkönyvnapok sorozata keretében Kaisinger András beszélget dr. Fűzfa Balázzsal két új könyvéről a Berzsenyi Dániel Városi Könyvtárban.

A könyvbemutató minden értelemben dupláz, ugyanis egyrészt két könyv megjelenése a téma, másrészt a szombathelyi bemutató már a második lesz a sorban. A kőszegi könyvhét is kivette részét az ünneplésből, így az első könyvbemutatónak a Chernel Kálmán Városi Könyvtár adott otthont. Most a helyi közönség is bepillantást nyerhet, min töpreng egy egyetemi docens a tanítási órák fáradalmait pihenvén.

A Kifelé a ködből című könyv Ottlik Géza műveiről szóló írásokat foglal magában, míg a Szavak és szóközök című könyv egy sokkal nagyobb témát, a teljes irodalomtanítás kérdését öleli fel. A kötetben rengeteg interjú, beszélgetés és töprengés olvasható hazánk neves oktatóival, kortárs költőivel, de nem kevesebb tért szentelt a fiataloknak, kezdő avagy még csak gyakorló tanároknak, akiket szintén merőben foglalkoztat az irodalomtanítás jövője.

A beszélgetés során a közönség megkaphatja a válasz egy szeletét, dr. Fűzfa Balázs egyetemi docens innovatív gondolatait a jövőről, annak bizonytalanságáról és bizonyosságáról. Arról, hogy változik, mi pedig ahogyan tudunk, megpróbálunk lépést tartani ezzel a nyúlcipőben szaladó változással.

A rendezvény megtekintése ingyenes.

Nincs megjeleníthető cikk