Irány a színház! – Thea-tér rendezvények a Weöres Sándor Színházban

0
Irány a színház! – Thea-tér rendezvények a Weöres Sándor Színházban

Színházba nem csak akkor megyünk, ha jó előadást akarunk látni. Legalábbis, nem csak akkor kell. A Weöres Sándor Színház minden évadban nagyszerű alternatív programsorozatot kínál, melyben a kiállítások mellett felolvasószínházi, összművészeti vagy éppen zenés darabok is jól megférnek egymás mellett.

Hétköznapok sanzonjai – Kelemen Zoltán és Völgyi Attila koncertje: November 30. 19 óra, Stúdiószínpad

A Hétköznapok sanzonjai egy különös, borzongató, ismerősen ismeretlen világba repítik a hallgatókat, nézőket. Mindegyik dal egy különálló „égitest”. A hangszeres játék és a szövegek elválaszthatatlan szimbiózist alkotnak a mintegy 80 perces produkcióban. Kelemen Zoltán így nyilatkozik az előadásról:Amit ígérhetünk: Maníroktól mentes intim együttlétet, olykor szívbemarkoló, olykor iróniába hajló dallamokat, a hétköznapok szeretetteljes, megbocsájtó filozófiáját. Legalábbis, mi így szeretnénk! “

Az előadásról:
http://www.wssz.hu/tartalom/cikk/hetkoznapok-sanzonjai-kelemen-zoltan-es-volgyi-attila-koncertje2

Fotó: Lutor Katalin

Rendhagyó zenés kötelező olvasmány – Lévai Balázs: Beállás – Ponyvarákenrol: december 7. 18 óra, Stúdiószínpad

Akasztják a hóhért! Ezúttal a sorozat állandó házigazdája, Lévai Balázs lesz az író vendég, akit a Beállás című új regényéről Bajomi Nagy György fog faggatni. „Lévai meg a rock and roll? Hagyjad mán! Egyszer jött el velünk, azóta is fáj tőle a feje…” (Lukács Laci, Tankcsapda)

Az előadásról:
http://www.wssz.hu/tartalom/cikk/rendhagyo-zenes-kotelezo-olvasmany-levai-balazzsal-

A fogadótér kirakó-játszótérré alakult múlt péntek óta: a nézők a Vőlegény című darab egy jelenetét, valamint plakátját rakhatják ki puzzle-darabokból. A játék hatalmas sikerrel debütált november 24-én, a Hétköznapi őrületek bemutatójakor – a premierközönség nagy lelkesedéssel rakosgatta a darabokat.

Fotó: wssz.hu

Nincs megjeleníthető cikk