Második alkalommal szervezi meg az Erőművház és Erzsébetváros Önkormányzata a Doku7 dokumentumfilm-fesztivált. 2023. február 9-től hét héten keresztül olyan magyar alkotásokkal találkozhatunk, amelyek társadalmi témákat és élethelyzeteket rendkívül sokszínű és változatos formában mutatnak be.

A Doku7 idei témáját a közösségek adják. A K11 Művészeti és Kulturális Központban vetített alkotások ezúttal közösségeink erejére fókuszálnak, a közösségben való gondolkodás és létezés (az együttlét) mai napi relevanciáját mutatják és láttatják. A K11 és a MADOKE – Magyar Dokumentumfilmesek Egyesületének – együttműködésében létrejövő vetítések Márton Dorottya, Becz Péter, Kapás Tibor Albert és Fuchs Máté és Elek Sára rendezők filmjeit tűzik műsorra hét héten keresztül, február és március folyamán. A vetítéseket közönségtalálkozók és kerekasztal-beszélgetések kísérik.

Teljes program

Február 9. 19:30 | Márton Dorottya: Transzvarieté 

A film főszereplője, a jelenleg csütörtöktől szombatig a Ver Deco Clubban fellépő Zsófi a 90-es évek óta ikonikus alakja a magyar LMBTQ-színtérnek.

A film előzetese IDE kattintva érhető el.

doku7 f21.hu
Részlet a Transzvariaté című filmből (forrás: Doku7)

Február 16. 19:00 | Becz Péter: Virágpor és Törökméz

VHS, virágüzlet és Isztambuli csempészáruk, szerelem a nyolcvanas években. Családi archív dokumentumfilm egy házasságról. A 80-as évek Magyarországán egy fiatal házaspár Isztambulból csempész farmert és aranyat.

Részlet a Virágpor és Törökméz című filmből (forrás: Doku7)

Február 23. 19:00 | Kapás Tibor: Szilánkok  

A Szilánkok című rövid dokumentumfilmben Molnár Viktória, az Utcáról Lakásba Egyesület szociális munkás napjait követik nyomon.

Részlet a Szilánkok című rövid dokumentumfilmból (forrás: Doku7)

Március 2. 19:00 | Fuchs Máté: A.J

Nyomot hagyni magunk után, tisztelni a kézzel készített tárgyakat, számot vetni a múltunkkal – ezek a gondolatok roppant fontosak Jánosnak, aki önkéntes elvonulásban él a társadalom tekintetének elérésén kívül.

A film előzetese IDE kattintva érhető el.

Részlet az A.J című filmből (forrás: Doku7)

Március 9. 19:00 | Becz Péter: Szerelem 1.0

Egy belső coming out, visszaemlékezés az első igazi szerelem pillanataira, amikor még nem értjük a másságunkat. A film előzetese IDE kattintva érhető el.

Részlet a Szerelem 1.0 című filmből (forrás: Doku7)

Március 16. 19:00 | Elek Judit Sára: Megálló

Csabi Terényben, egy kis észak-magyarországi faluban él. Életét az egyszerű dolgok ismétlődése határozza meg: délben ebédelni kell, pénteken jönnek a kukások, az elhervadt virágokat ki kell cserélni. Az élet körforgásában nincs megállás, de vajon meddig maradhat ez így?

Elek Judit Sára (forrás: Doku7)

Március 23. 19:00 | Márton Dorottya: Babaházban

Egy önéletrajzi ihletésű rövidfilm a gyerekkori traumák művészet általi leküzdéséről és az identitásformálás lehetőségeiről.

A film előzetese IDE kattintva érhető el.

Részlet a Babaházban című filmből (forrás: Doku7)

A Doku7 eseményeinek moderátora Benedek Ágota forgatókönyvíró.

A részletes program és vetítési rend, valamint a filmekkel kapcsolatos minden egyéb információ már elérhető a Doku7 oldalán, amely IDE kattintva érhető el.

Kiemelt kép: Részlet Márton Dorottya Babaházban című filmjéből
Forrás: Doku7