A hét további részében az idősgondozásról, a művészeti alapjövedelem kérdésköréről, valamint a nemek közötti egyenlőtlenségekről szóló beszélgetéseken vehettek részt, és egy részvételi színházi workshop is várja az érdeklődőket.

02.02. | Ki gondoskodik majd azokról, akik rólunk gondoskodtak?

Társadalom és kultúra
Forrás: Az esemény Facebook-oldala
A Zöld Generáció Ifjúsági Tagozat idősügyi beszélgetésre hívja az érdeklődőket:
„Sajnos nem csak keveset beszélünk erről a témáról, hanem a mindennapokban is hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy mi lesz velünk idős korunkban. Egyáltalán milyen ma Magyarországon idősnek lenni? Mit lehet tenni az elmagányosodás ellen? Kiket nevezünk szendvicsgenerációnak? Tehet-e bármit a politika?
Ezeket és még sok más kérdéskört jár körbe Ungár Péter országgyűlési képviselő és Szabó Judit Ágnes szociológus, szociálpolitikus. A beszélgetést Balogh Zsófia, a Partizán szerkesztője és műsorvezetője moderálja” — írják a Facebook-eseményben.

02.03. | Play It Loud! Conference on Challenges and Coping Strategies towards Gender Equality in the Music

Forrás: Az esemény Facebook-oldala
A zeneipar működésében megjelenő nemi egyenlőtlenségeket tematizáló angol nyelvű konferenciát így hirdetik a szervezők:
„BREAKING NORMS is the closing event of the European Union project Play It LOUD held in Budapest, Hungary. On this one-day mini conference the challenges and coping strategies towards gender equality will be introduced, uncovered, and discussed by the panelists and participants together. While celebrating the results of this project, the goal of the gathering is to provide information and support those like minded individuals in Hungary who are also looking to make a difference in gender equality. While this particular event will focus on dismantling the status quo in the music industry, the practical questions such as How to have difficult conversations may be useful for anyone interested in norm critical approaches in general. The panelists are distinguished thinkers and doers in the field of gender equality from Europe.”
Ha érdekel az esemény, további infót itt találsz.

02.04. | Művészeti Alapjövedelem? | Kerekasztal-beszélgetés

Forrás: Az esemény Facebook-oldala
A Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület kerekasztal-beszélgetést szervez a művészeti alapjövedelem feltételeiről és magyarországi lehetőségeiről.
Az esemény moderátorai Tremmel Márk és Hajdu Levente, a kerekasztal résztvevői: Marikovszky Andrea, Huth Júliusz, Seregi Tamás, Török Krisztián Gábor.

Egyéb infóért katt ide.

02.05. | Rántotthús helyett – Vasárnapi fórumszínház vol. 4 – Felnőttség és felelősségvállalás

Forrás: Az esemény Facebook-oldala
A héten a Rántotthús helyett havi rendszerességű fórumszínházi workshopja is várja az érdeklődőket:
„Mennyire érzed felnőttnek magad? Ha egyáltalán…
Ki a felnőtt? Aki felelősséget vállal magáért? És másokért? És mit jelent a felelősségvállalás? Mikortól vagyunk felelősek a saját döntéseinkért?
Meddig terjednek a felelősségvállalás határai? És kire terjednek ki?
Ha téged is foglalkoztatnak hasonló kérdések, szeretettel várunk havi rendszerességű workshopjainkra, ahol a fórumszínáz eszközeivel hajlítjuk meg a valóságot! Kilépünk a szokásos vasárnapi ebédlőasztal körüli viták köréből, megkíséreljük mélyebben megérteni egymást és önmagunkat, lebontani a köztünk lévő, sokszor áthatolhatatlannak tűnő falakat.”

A részvétellel kapcsolatos további információért kattints ide.

A kiemelt kép montázs az események képi anyagából.