Beton.Hofi és a 30Y mellett számos közismert előadó koncertjével, új színpadokkal, társadalmi kérdéseket feszegető performanszokkal, színházi műsorral, workshopokkal és előadásokkal várja a Bánkitó Fesztivál a közönséget július 13. és 16. között.

Megvan az idei Bánkitó Fesztivál teljes programja. A 30Y és a Damara, Beton.Hofi, a Bohemian Betyars, a Carson Coma, a Csaknekedkislány, az Elefánt, a 6363, Barkóczi Noémi, Dé:Nash és a Galaxisok is a fesztivál idei fellépői között vannak az Analog Balaton, a Platon Karataev, a Duckshell, a Freakin’ Disco, a Hakumba, a jazzbois, a Samurai Drive, Vecsei H. Miklós és a QJÚB, valamit az OBRONI mellett – áll a szervezők közleményében.

Idén a színházat kedvelő közönséget új, szabadtéri helyszínen várják, ahol az előadások témái között szerepel többek közt az alkoholizmus, a szerelem, a közösség, az aktivizmus, a magyarság vagy a barátság is. Olyan független társulatok és rendezők vesznek részt a a fesztiválon, mint Willany Leó, a FÜGExTrafó, a Sztereo Akt, az AHA Kollektíva, Raubinek Lili és a Dioráma Csoport, Kőszegi Mária, a Trainingspot Társulat és a TÁP színház is.

Pillanatkép a Bánkitó Fesztiválról (forrás: Facebook)

Mindezek mellett a szervezők készülnek tudományos előadásokkal és beszélgetésekkel is, amelyek a klímaválsággal, a fenntarthatósággal és a gyerekek közösségimédia-használatával foglalkoznak, de lesz szó az oktatás és a tanári pálya jövőjéről is.

Mindezeken túl lehet majd jógázni, kreatív és kézműves workshopokon szitanyomást, zine készítést vagy batikolást tanulni, a fesztivál nyilvános terei pedig idén is kortárs képzőművészeti kiállításoknak adnak helyet.

A gyerekprogramok között lesz mesekoncert és gyerekszínházi előadás, a pécsi MeseTérKép pedig a kortárs mesék és a vizuális művészet összehangolásán alapuló alkotó foglalkozást tart majd.

A részletes program a fesztivál weboldalán, ide kattintva érhető el. 

MTI

Kiemelt kép: Bánkitó Fesztivál Facebook (szerkesztett)