Négy új bemutatóval várja az érdeklődőket a Radnóti Színház új évada: a premierek közül kettő először látható Magyarországon, színpadra visznek egy regényadaptációt is, az évad utolsó bemutatója pedig egyeztetés alatt áll.

A Radnóti Színház pénteki közleménye szerint a teátrum csütörtöki évadzáró társulati ülésén Kováts Adél, a színház igazgatója kihirdette a következő évad bemutatóit, kiosztották a legjobb színészek és dolgozó díját, valamint a közönségdíjat is.

Kováts Adél az eseményen kiemelte: a gazdasági és rezsiválság ellenére a nézők visszatértek a színházba, az intézmény pedig az elmúlt évadban a korábbiaknál biztonságosabb üzemmenetet tudott biztosítani.    

A 2023-2024-es évad egy magyarországi bemutatóval, a 3téllel indul: a kortárs horvát szerző, Tena Stivicic díjnyertes darabját Alföldi Róbert rendezi. A színdarab egy zágrábi arisztokrata ház négy generációjának történetét mutatja be. Az előadásban többek között Tóth Ildikó, Schneider Zoltán, Kováts Adél, valamint Gazsó György

Radnóti Színház
Pillanatkép a Radnóti Színház évadzárójáról (fotó: Dömölky Dániel)

Decemberben Istentelen ifjúság címmel mutatja be a színház Ödön von Horváth utolsó két, szorosan összetartozó, Istentelen ifjúság, valamint Korunk gyermeke című regényeiből készülő új adaptációját, amelyet Nagy Péter István rendező Sándor Júliával és Hárs Annával ír. A színdarabban egyebek mellett Porogi Ádám, Berényi Nóra Blanka, valamint Kádár Kinga lépnek színpadra.

2024 tavaszán, a Radnóti Színházban lesz látható Robert Icke Oidipusz című előadása. Szophoklész drámájának modern feldolgozását Szikszai Rémusz viszi színre, Pál Andrással a címszerepben. A produkcióban továbbá Kováts Adél, László Zsolt, Bálint András és Schneider Zoltán is játszik.

Szerepeik egy részét megtartva Rusznák András hét, Baki Dániel pedig három év után távozik a Radnótiból, a jövő évadban Tóth Ildikó, Major Erik és Kuttner Bálint szerződik a társulathoz. 

A teátrum évadzáró eseményén kiosztották az évad idei bemutatói alapján a színház díjait: a színészek szavazatai alapján a legkisebb szerepben a legnagyobb alakítást nyújtó színésznek járó Kicsi-díjat Baki Dániel kapta; a legjobb színésznőnek járó díjjal Sodró Elizát ismerték el, a legjobb színész Porogi Ádám lett, a Közönségdíjat pedig Pál András vihette haza. 

Radnóti Színház
A Radnóti Színház díjazottjai (fotó: Dömölky Dániel)
Kiemelt kép: Kováts Adél, a Radnóti Színház igazgatója (fotó: Dömölky Dániel)